Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Челници синдикатâ здравства са НКТ: Пуна подршка свим мјерама државе на суочавању са пандемијом

Држава је све мјере у суочавању са пандемијом кронавируса донијела промишљено и правовремено са првенственим циљем заштите здравља и животâ грађана, а репрезентативни синдикати здравства мјере и активности државних органа подржавају у потпуности – закључено је на састанаку предсједникâ репрезентативних синдиката здравства и Националног координационог тијела за борбу против заразних болести.

Предсједник НКТ Милутин Симовић је рекао синдикалним челницима да је оно што сигурно нико не може довести у питање је да су мјере донијете уз пуно учешће и уважавање медицинске струке, да је НКТ посвећено сагледавању и окупљању свих наших потенцијала и да је стога циљ састанка да непосредно и заједно буду сагледани сви изазови са којима се црногорско друштво суочава.

„Поред здравствених ту су и економски, логистички, безбједносни. Свједоци смо свих размјера и динамике кризе у којој се налазе данас бројне државе. Окосницу цијелог система који смо изградили као одговор на ову ситуацију чине управо здравствени радници. Највећи дио терета и ризика је на вама и вашим колегама, због тога вам и овом приликом изражавам посебно уважавање. Због тога је и заштита здравствених радника веома значајна карика у борби против пандемије. Због тога сам по договору са предсједником Владе и предложио да вас позовемо и да се састанемо како бисмо сагледали најбоље опције за ваше активно укључивање са циљем креирања најбољег одговора на изазове који су пред нама“ – рекао је предсједник НКТ Милутин Симовић.

Предсједници Синдиката здравства Црне Горе др Владимир Павићевић, Самосталног синдиката здравства Црне Горе др Љиљана Кровокапић и Синдиката запослених у здравству Црне Горе Небојша Радоњић на састанку су изнијели више сугестија међу којима и оне који се тичу унапређења заштите запослених у здравству.

На састанку који је протекао у конструктивној атмосфери предсједник НКТ се захвалио синдикатима рекавши да ће све сугестије бити веома корисне и пажљиво сагледане.

„Морамо сви заједно бити дио истог тима. Једино тако ћемо дати најбоље одговоре. Ова ситуација захтијева брзе, тренутне одговоре, захтијева брзо и ефикасно одлучивање. Цијела планета сада учи. Потребан је напор и јединство цијелог друштва да би се на најбољи начин супроставили овој глобалној пошасти. Потребно је да ангажујемо и ујединимо све све своје потенцијале како би што више успорили ширење вируса, обезбиједили најбољу његу за болесне и смањили број умрлих. Како не би дошли у ситуацију са којом ни један здравствени систем не може да се суочи“ – рекао је на састанку предсједник НКТ Милутин Симовић.

Предсједник НКТ је рекао да су све активности подређене очувању јавног здравља.

„Оно је сада најпрече и најугроженије. Све остало је могуће надокнадити касније“ – закључио је предсједник НКТ Милутин Симовић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?