Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Симовић: Нека се Вучић усредсреди на Србију, у ЦГ не калибрирамо медицинску опрему према националним фреквенцијама

Потпредсједник Владе Црне Горе и предсједник Националног координационог тијела за заразне болести Милутин Симовић поручио је предсједнику Србије да се фокусира на своју државу, а да ће се Црна Гора снаћи куповином робе на тржиштима гдје нам та роба неће бити одузимана.

Изјава потпредсједника Владе:

Захвални смо предсједнику Србије на бризи о Црној Гори. Ипак, мислимо да је добро да он цјелину своје пажње усредсреди на заштиту здравља и добробит грађана Србије. Снаћи ћемо се ми. На срећу још је држава и тржишта на којим је могуће за свој новац купити недостајуће производе, као што смо у Србији купили и храну о којој говори предсједник Србије.

Такође, и других је држава у којима је могуће с њиховим трговинским кућама уговорити куповину робе произведене у трећим земљама, а да вам не буде одузета као што се то нама догодило са респираторима на тржишту Србије.

Посебно смо захвални за најављени додатак од два респиратора која би нам предсједник Србије донирао на бази договора са лидером НСД. Претпостављамо као израз бриге за наводно угрожени српски народ у Црној Гори. Нема потребе за тим. Не калибрирамо у Црној Гори медицинску опрему по националним фреквенцијама.

Црна Гора је одговорна и организована грађанска држава која је у стању да и у најтежим околностима пандемије коронавируса сваком свом грађанину обезбиједи максимални могући ниво здравствене заштите.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?