Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић формирао радну групу за израду плана мјера помоћи привреди, предузетницима и грађанима за суочавање са посљедицама пандемије коронавируса

Предсједник Владе Душко Марковић формирао је данас радну групу за припрему предлога новог пакета мјера подршке црногорским привредним друштвима, предузетницима и грађанима у суочавању са посљедицама пандемије коронавируса.

На координацији економских ресора Владе констатовано је да су се државни органи и црногорски здравствени систем до сада успјешно супротставили пандемији коронавруса, да је спашавање здравља и животâ грађана и даље приоритет, али да је потребно већ сада покренути процесе који ће одговорити на економски аспект пандемије.

Циљ мјера је да се обезбиједи помоћ привреди и предузетницима да сачувају ресурсе, запослене и дјелатност.

Закључено је да предлози Радне групе буду формулисани у року од 5-7 дана и да прије него што их Влада усвоји буду сагледани у дијалогу са социјалним партнерима у складу са стратешком политиком Владе да све економске политике усаглашава кроз партнерски дијалог.

У раду координације учествовали су и предсједник Привредне коморе Црне Горе Властимир Голубовић, генерални секретар Заједнице општина Црне Горе Рефик Бојаџић и предсједник Управног одбора Инвестиционо-развојног фонда Зоран Вукчевић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?