Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

НКТ: Пуна подршка досадашњем поступању надлежних органа, а посебно Управе полиције у санкционисању непоштовања прописаних мјера

Национално координационо тијело (НКТ) је на данашњој сједници посебну пажњу усмјерило на праћење примјене мјера из наредби које је донијело Министарство здравља, на предлог Института за јавно здравље, као и уз уважавање препорука НКТ. Тим поводом НКТ је исказало пуну подршку досадашњем поступању надлежних органа, а посебно Управе полиције у санкционисању свих појединаца који нијесу поштовали прописане мјере.

НКТ исказује очекивање да се и у наредном периоду досљедно прати поштовање свих мјера, а све са циљем заштите здравља и живота грађана.


Сједници је присуствовао и шеф Оперативног штаба за управљање донацијама, Радуле Раонић, савјетник предсједника Владе за економску политику, који је упознао НКТ са информацијом да је на рачуну 5.923.032,24 еура и 42.000 долара. У складу са Одлуком, Оперативни штаб ће једном недјељно објављивати информације о стању на рачуну и исплатама са рачуна на web порталу Владе Црне Горе и специјализованом порталу www.цоронаинфоцг.ме.

НКТ подсјећа да је због високог епидемиолошког ризика, за организацију кућне доставе животних намирница и љекова грађанима, неопходна сагласност Оперативног штаба НКТ, и да је ова мјера уведена са циљем заштите здравља свих грађана, укључујући и оне који учествују у тој акцији и оне којима се обавља достава.

Досљедно ће се инсистирати на примјени ове мјере јер ни један други циљ не може и неће бити вреднији од заштите здравља и живота грађана.

Исказујући пуну подршку активностима Црвеног крста Црне Горе НКТ позива ову организацију да ради поштовања свих епидемиолошких мјера усагласи дјеловање са Оперативним штабом НКТ. Исказано је очекивање да ће посебна пажња ЦКЦГ бити усмјерена према старијој популацији којој је помоћ у овом тренутку најпотребнија и најважнија.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?