Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Допремљено 17 тона медицинске опреме: Црна Гора спремна улази у период врхунца епидемије корона вируса

Седамнаест тона медицинске опреме вриједне око два милиона еура коју је купила Влада допремљено је вечерас у Подгорицу.

Више од милион заштитних маски, 20.000 медицинских одијела, 15.000 заштитних медицинских наочара, 150 топломјера за брзо мјерење температуре, 3.000 тестова за тестирање брисева коронавируса и 20 мобилних респиратора – само су дио опреме коју је Влада купила.

Потпредсједник Владе и предсједник Националног координационог тијела за заразне болести Милутин Симовић поручио је са аеродрома да Црна Гора потпуно спремна улази у период у којем се очекује врхунац епидемије.

„Са овом опремом и оном опремом од прије неки дан црногорски здравствени систем је опремљен за изазове који слиједе у наредним данима. Дакле, за кључну и одлучујућу борбу против корона вируса улазимо одлучно и спремно“ – рекао је потпредсједник Владе.

И потпредсједник Симовић и министар здравља Кенан Храповић изјавили су да сва ова опрема неће бити довољна ако се грађани не буду придржавали прописаних мјера.

„Све оно што је обезбијеђено и оно што ћемо обезбиједити у наредним данима биће довољно ако сви заједно и досљедно будемо поштовали све оно што су мјере и препоруке које долазе од струке, а које се претачу у наредбе које објављује Министарство здравља. Дакле, идемо и даље заједно и сложно са кључном бригом за здравље и животе свих наших грађана“ – рекао је потпредсједник Владе.

Министар здравља је позвао грађане да остану у својим домовима.

„Сва ова опрема не може и неће нам бити довољна ако не будемо поштовали наредбе и препоруке здравствених власти и онога чега сви морамо да се придржавамо а то је останимо код куће, останимо у својим домовима, сачувајмо себе, сачувајмо друге од нас. И данас и сјутра сви медицински радници очекују од сваког грађанина у Црној Гори да их подржи и да поштује оно што је препорука здравствене струке. Молим вас останимо сви у својим домовима“ – казао је министар здравља.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?