Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

По препоруци ИЈЗ: Уведене хитне додатне епидемиолошке мјере у насељу на Врелима Рибничким

Национално координационо тијело за заразне болести је данас на хитној консултативној сједници, а у складу са препорукама ИЈЗ, донијело одлуку да надлежне институције предузму хитне додатне епидемиолошке мјере у насељу на Врелима Рибничким које обухвата 23 зграде.

Одлука о самоизолацији становника у објектима становања донијета је након што је синоћ један становник тога насеља, у складу са здравственим стањем, упућен у Клинички центар Црне Горе на болничко лијечење, а претходно су у тој густо насељеној заједници остварени бројни директни и индиректни контакти.

Истовремено са увођењем додатних епидемиолошких мјера биће покренута и хитна набавка намирница и средстава за личну хигијену за грађане овога насеља.

Приликом доношења данашње одлуке узет је у обзир позитивни ефекат ових мјера у Тузима и у селу Биоковац у Бијелом Пољу.

Донијете мјере дале су резултате захваљујући подршци и разумијевању локалног становништва и подршци локалних самоуправа. НКТ вјерује да ће уз такав однос мјештана Врела Рибничких и снажну подршку Главног града ова мјера дати свој пуни ефекат.

Све мјере донесене су са циљем заштите здравља и живота грађана у тим локалним заједницама и шире, а досадашњи ефекти потврђују њихову пуну оправданост.

НКТ континуирано прати и анализира укупну ситуацију у вези са епидемијом новог корона вируса ЦОВИД 19.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?