Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Влада представила социјалним партнерима предлог економских мјера: циљ је очување радних мјеста, привредних активности и подршка социјално угроженима

Економски тим Владе је данас, у оквиру дијалога о Предлогу социо-економских мјера, презентирао социјалним партнерима мјере подршке које је премијер Душко Марковић јуче представио јавности и чији је циљ подршка запосленима, привреди и социјално угроженим групама.

Циљеви предложених мјера су очување радних мјеста и стварање претпоставки за брзи опоравак економије и стандарда свих грађана и њихових породица у вријеме и након окончања пандемије коронавируса, као и помоћ онима којима је потребна – казао је на почетку представљања потпредсједник Владе за економску политику и финансијски систем Милутин Симовић.

На састанку је оцијењено да су мјере усмјерене према онима којима је подршка најпотребнија и примјерене су овој ситуацији, те да представљају почетак свеобухватних социо-економских мјера које ће се наставити новим садржајима како би наша економија са што мање посљедица изашла из ове кризе, а затим наставила путем раста и развоја који је био прије пандемије. Предлог пакета мјера који је јуче представљен јавности, а данас детаљно појашњен представницима привреде и синдиката, обухвата подршку за више од 100.000 запослених и хиљаде предузетника, микро, малих и средњих предузећа.

Сугестије представника синдиката и послодаваца сагледане су са посебном пажњом, како би се приликом креирања коначног предлога мјера усагласила исказана очекивања и могућности. Данашњи састанак је први у кругу консултација које ће бити одржане прије усвајања коначног Владиног пакета мјера.

Састанку су присуствовали предсједници Привредне коморе Црне Горе Властимир Голубовић и Уније послодаваца Црне Горе Предраг Митровић, генерални секретари синдикалних организација – Уније слободних синдиката Срђа Кековић и Савеза Синдиката Црне Горе Душко Зарубица и министри економије, финансија и рада и социјалног старања Драгица Секулић, Дарко Радуновић и Кемал Пуришић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?