Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

У ЦГ стигла вриједна медицинска опрема донација бизнисменâ Џека Ма и Петроса Статиса

Вриједна донација медицинске опреме допремљена је данас у Подгорицу. Опрему је на позив Владе донирао оснивач Алибаба Групе Џек Ма и његова фондација. Још једну донацију упутио је грчки бизнисмен Петрос Статис.

Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић је рекао на аеродрому да је дужност Владе Црне Горе да обезбиједи заштитна средства за здравствене радниике и за све оне који се налазе на првој линији борбе са корона вирусом.

„Влада то ради успјешно а то потврђује и ова данашња достава. Данашња допрема је једна у низу донација бизнисмена Петроса Статиса. На захтјев владе данас имамо и значању донацију Џека Ма, оснивача Фондације Алибаба. Све донације, и ова данашња, исказ су солидарности и пријатељства према Црној Гори. За све оне који су донирали и оне који то чине изражавам захвалност у име Владе Црне Горе“ – рекао је министар Нухоџић на аеродрому у Подгорици прихватајући донацију.

Предсједник Одбора директора Клиничког центра Црне Горе др Нермин Абдић рекао је да је у донацији укупно 300.000 заштитних рукавица, око 550.000 хируршких маски и 45.000 Н95 маски са најбољом заштитом од инфекције корона вирусом, 3.000 визира и 2.000 тестова за идентификацију корона вируса и око 3.500 заштитних униформи првенствено за здравствене раднике који долазе у контакт са пацијентима позитивним на корона вирус.

„Сигуран сам да је здравствени систем кадар да одговори изазовима који нас очекују. Могу поручити са задовољством грађанима Црне Горе да је здравствени систем одлучан, јединствен и никад сложнији. Могу грађани мирно и безбједно да спавају поштујући мјере НКТ. Заједно ћемо успјети у борби против епидемије корона вируса“ – рекао је др Абдић.

Министар Нухоџић се захвалио грађанима који поштују привремене мјере. А онима који их не поштују поручио је да ће бити санкционисани по прописма а са циљем заштите здравља свих грађана.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Видео Нермин Абдић: хттпс://yоуту.бе/нгјТККх4wкс

Видео Мевлудин Нухоџић: хттпс://yоуту.бе/_ФсбИрпфхМw
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?