Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са угледним економистима: Владине економске мјере правовремене, одмјерене и одговорне

Објављено: 13.04.2020. 22:45 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић разговарао је данас са угледним црногорским економистима и професорима Веселином Вукотићем, Божом Михаиловићем, Игором Лукшићем, Горданом Ђуровић, Анђелком Лојпуром, Николом Миловићем и Василијем Костићем о предлогу мјера Владе у циљу пружања подршке привреди, запосленим и социјално угроженим грађанима, са посебним акцентом на будуће активности у циљу опоравка и даљег развоја економије.

Учесници састанка су у потпуности подржали Владине економске мјере оцијенивши их правовременим, одмјереним и одговорним. Позитивним сматрају и то што су мјере орочене и прецизно усмјерене на оне којима је подршка сада најпотребнија, водећи рачуна о одрживости јавних финансија.

На вишечасовном састанку је разговарано о средњорочним и дугорочним мјерама за подстицање развоја и очување стандарда грађана. Саговорници су се сагласили да ће у наредном периоду важну улогу у одржавању ликвидности реалног сектора имати банкарски систем и Инвестиционо-развојни фонд. Заједнички је констатована и потреба визије одрживог развоја у будућности, заснована на науци, иновацијама и дигитализацији као кључним предусловима даљег напретка.

Премијер Марковић је казао да држава предано ради да би одговорила изазовима које је пандемија коронавируса ставила пред Црну Гору, али и цио свијет, те како би чувајући здравље грађана омогућила и одређен степен економске активности и створила претпоставке за адекватан опоравак црногорске економије.

„Драгоцјен нам је ваш приступ и сугестије за креирање будућих мјера које ће подстаћи развој црногорске економије и на нов и иновативан начин. Ова ситуација нам је показала да наша администрација може бити ефикасна, да у институцијама имамо квалитет и да су оне одрживе“, казао је предсједник Марковић.

Угледни црногорски економисти су на позив премијера показали спремност да у пуном капацитету помогну својим сугестијама и конкретним предлозима за доношење адекватних мјера у циљу бржег опоравка и ставарња подстицајног пословног амбијента као предуслова даљег развоја.

Састанку су присуствовали и потпредсједник Владе за економску политику и финансијски систем Милутин Симовић, министар финансија Дарко Радуновић и министарка економије Драгица Секулић.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?