Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

НКТ дало сагласност на ублажавање мјера Тузима: Грађани и руководство ове општине примјер су дисциплине и одговорног понашања свима у ЦГ

Национално координационо тијело за заразне болести (НКТ) данас је на сједници којом је предсједавао предсједник Милутин Симовић, дало сагласност на ублажавање привремених мјера уведених 25. марта у Општини Тузи.

Новом Наредбом чије је важење седам дана омогућава се:

- једном члану породичног домаћинства, чијим члановима није изречена мјера самоизолације (немају потврђених случајева оболијевања, нити су били у контакту потврђених случајева заразне болести ЦОВИД 19), да може да напусти објекат становања, ради набавке хране, љекова и других производа неопходних за свакодневну потрошњу, као и обављања других неодложних послова и активности (љекарски прегледи и сл.), што се реализује у организацији Општинског кризног штаба;

- рад апотека и објеката у којима се обавља трговина храном, пићем, средствима за хигијену, моторним горивима, грађевинским производима, средствима за заштиту и прихрану биља и садног материјала, производа за исхрану и лијечење животиња, опреме за бебе, штампе, пољопривредних машина и опреме и погребне опреме, у периоду од 8:00 до 14:00, уз обавезно коришћење личне заштитне опреме запослених и обезбјеђивање њихове физичке дистанце, приликом обављања послова;

- пољопривредним произвођачима са територије Општине Тузи омогућава се ради обављања пољопривредних радова на сопственом газдинству кретање од 05:00 до 20:00 уз обавезно коришћење личне заштитне опреме и обезбјеђивање њихове физичке дистанце, приликом обављања послова;

Забрањују се грађанима општине Тузи:

- Излазак из објекта становања од 15:00 до 05:00 наредног дана радним даном, а суботом и недјељом, важе ограничења као и за грађане осталих општина – суботом забрана кретања од 13:00, а недјељом од 11:00; и

- излазак са територије Општине Тузи.

Обавезна је самоизолација за лица, којима је на основу рјешења здравствено санитарне инспекције одређена мјера стављања у самоизолацију, у времену одређеном рјешењем ове инспекције.

Национално координационо тијело је оцијенило да су грађани Тузи максимално поштовали донијете мјере чиме су показали примјером како се дисциплином и одговорношћу долази до постепеног ублажавања мјера.

Предсједник Владе Душко Марковић, који је присуствовао дијелу сједнице, изразио је захвалност предсједнику Општине Тузи Нику Ђељошају и његовим суграђанима на одговорности не само према свом здрављу и животима већ и према цијелој Црној Гори: „Заједница је показала да специфичности могу у једном тренутку бити стављене на страну због ширег интереса. Можете бити примјер свима у Црној Гори“ – рекао је на сједници премијер Душко Марковић обраћајући се предсједнику Општине Тузи.

Предсједник Владе је, оцјењујући рад НКТ, рекао да је начин на који се наша земља супротставила пандемији корона вируса показало да црногорске институције имају озбиљан потенцијал и људе који су способни и посвећени да доносе тешке, одважне и мудре одлуке и у највећим изазовима.

Национално кооридинационо тијело за заразне болести је усвојило је други Извјештај Оперативног штаба за управљање донацијама о стању на рачуну и исплатама са рачуна на дан 13. април 2020. године.

Од отварања рачуна за донације НКТ 19.03. до 13.04.2020. у 9:00 прилив износи: 7.412.604,17 еура и 70.971,72 америчких долара. Одлив износи: 1.351.371,59 еура.

Преглед исплата по недјељама може се преузети овдје: (Одлив до понедјељка, 6. априла 2020; Одлив до понедјељка, 13. априла 2020.)

Стање на рачуну НКТ на дан 13. април 2020. у 9:00 износи: 6.061.232,58 еура и 70.971,72 америчких долара.

У складу са Одлуком Владе Црне Горе стање на рачуну НКТ са приливима и одливима, биће ажурирано сваког понедјељка и доступно на web страници Владе Црне Горе и специјализованом порталу www.цоронаинфоцг.ме.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?