Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Влада упутила Скупштини и објављује документ о активностима на суочавању са пандемијом ЦОВИД-19

Влада је упутила поподне Скупштини документ „Одговор на пандемију ЦОВИД-19“ – материјал за припрему посланика за расправу по првој тачки дневног реда Друге сједнице Првог редовног (прољећњег) засиједања у 2020. години која ће бити одржана у сриједу, 22. априла, са почетком у 11:00.

У документу – Информацији о до сада предузетим активностима на суочавању са епидемијом ЦОВИД – 19, од 80 страна, Влада је презентирала активности и мјере које су предузимане на заштити здравља и животâ грађана од инфекције новим коронавирусом.

У документу је детаљно приказано дјеловање Националног координационог тијела за заразне болести кроз рад свих оперативних штабова, Института за јавно здравље, Кризног медицинског штаба, Министарства здравља, Управе полиције и Службе за односе с јавношћу Владе Црне Горе.

Влада документ ставља на увид и црногорској јавности.

За представнике Владе који ће учествовати у раду Скупштине, приликом разматрања ове информације, одређени су мр Милутин Симовић, потпредсједник Владе за економску политику и финансијски систем и министар пољопривреде и руралног развоја и предсједник Националног координационог тијела за заразне болести и др Кенан Храповић, министар здравља и замјеник предсједника Националног координационог тијела за заразне болести.

Влада препоручује Скупштини Црне Горе да, приликом разматрања Информације о до сада предузетим активностима на суочавању са епидемијом Цовид – 19, позове: Драгицу Секулић, министарку економије и шефицу Оперативног штаба за подршку привреди за вријеме трајања мјера за спречавање ширења коронавируса, Мевлудина Нухоџића, министра унутрашњих послова, Дарка Радуновића, министра финансија, проф. др Бобана Мугошу, директора Института за јавно здравље Црне Горе, проф. др Ранка Лазовића, начелника Центра за дигестивну хирургију Клиничког центра Црне Горе и шефа Кризног медицинског штаба, проф. др Весну Мирановић, генералну директорицу Директората за контролу квалитета здравствене заштите и унапређење људских ресурса у здравству у Министарству здравља и шефицу Оперативног штаба за координацију мјера за спречавање ширења коронавируса и Драгана Пејановића, државног секретара у Министарству унутрашњих послова и руководиоца Оперативног штаба за спровођење активности у вези са повратком црногорских држављана из иностранства.



СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?