Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер разговарао са хотелијерима и представницима туристичке привреде: ЦГ има визију и способност да из ове кризе изађе очувана и ојачана

Предсједник Владе Душко Марковић казао је представницима туристичке привреде и хотелијерима да ће већ од 4. маја бити створене претпоставке за рад малих и средњих предузећа, а да је за другу половину маја планирано омогућавање рада у угоститељству и услужним дјелатностима, поштујући епидемиолошка правила и процедуре.

„Отворићемо и наше марине за сва пловила, и захтијевам да се од данас припремамо за коришћење тог ресурса“ – рекао је премијер на састанку.

Предсједник Владе је рекао да Црна Гора није увела ванредно стање јер оно ограничава не само слободе и права, него и стваралачки и предузетнички потенцијал у сваком сегменту. „И по резултату на сузбијању епидемије, и по моделу управљања, Црна Гора се разликује од других земаља“ – казао је предсједник Владе.

Премијер је на крају састанка рекао да је добио драгоцјене информације и предлоге и да ће они бити пажљиво анализирани у Влади и Министарству туризма.

„Дакле, удружићемо и снаге и знање да одржимо туризам као нашу капиталну привреду. Желимо да сачувамо свако радно мјесто у туризму, Влада ће помоћи директно запосленима. Туризам није само сектор, већ моћан тржишни инструмент наше економске и монетарне стабилности. Због тога ћемо га ставити у први план наших економских мјера, и ускоро изићи са одлуком којом ћемо очување наших компанија и предузетника у туризму, као и радних мјеста, подржати са око пет милиона еура из буџета“ – поручио је представницима туристичке привреде и хотелијерима на састанку предсједник Владе Душко Марковић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?