Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић за "Побједу": Институције биле на првој линији фронта, грађани показали патриотизам и солидарност

Објављено: 23.04.2020. 16:55 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Црногорски грађани показали су разумијевање, стрпљење, патриотизам и солидарност на које смо поносни поручио је у изјави за Побједу предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић, коментаришући ублажавање мјера донијетих због пандемије корона вируса.

Ублажвање мјера, додао је он, јасан је показатељ даје Црна Гора епидемују ставила под контролу, а у овом времену потенцијал, зрелост, стручност и одлучност показали су здравство, полиција, војска, сва министарства, тужилаштво, све управе, локалне заједнице и њихове службе.

- Црна Гора је у супротстављању пандемији корона вируса урадила све што је било неопходно како на припреми, тако и на плану конкретних активности да би заштитила здравље становништва и неконтролисано ширење епидемије истакао је он. 

Влада је, додао је премијер, благовремено и одлучно, на нивоу свих институција предузела све што је било потребно да данас имамо овакав резултат.

- Видим да се често користи флоскула "политика се повукла пред струком". Што то значи? Не! Овдје није било мјеста политици већ институцијама. Оним институцијама које је годинама један дио политичке сцене покушавао компромитовати и обесмислити. Ово је вријеме у којем су потенцијал, зрелост, стручнот и одлучност показали здравство, полиција, војска, сва министарства, тужилаштво, све управе, локалне заједнице и њихове службе. Дакле: сви у зависности од својих надлежности, рекао је предсједник Марковић.


Када је угрожено здравље становништва, каже он, природно је да кључну улогу има здравствени систем у цјелини, а када се радило о епидемији Институт зајавно здравље.

- Значи овдје није било повлачења, него су све институције биле на првој линији фронта у складу са својим надлежностима. Влада је потпуну координацију обезбиједилапреко НКТ којим руководи потпредсједник Милутин Симовић. Поносан сам на способности институција, на знање и стручност појединаца у њима, нагласио је предсједник Владе.

И грађани су, према његовим ријечима, дали значајан допринос и подршку институцијама да се епидемија у нашој земљи стави под контролу.

- Грађани су у центру свих наших напора. Прво, да очувамо њихово здравље што је обавеза здраственог система. Друго, даприхватајући и поштујући наредбе и препоруке надлежних тијела дају допринос спречавању тешких посљедица које изазива овај невидљиви непријатељ. Црногорски грађани показали су разумијевање, стрпљење, патриотизам и солидарност на које смо поносни, истакао је премијер Марковић.

Њихова улога у овој, како је рекао, незапамћеној кризи је од пресудног значаја.

- Не само за овој период, него и на оно што нас очекује у будућности. Ништа више неће бити исто у цијелом свијету, па ни у Црној Гори због посљедица ове епидемије. Због тога ће нам грађанска солидарност и иновативностбити капитал за вријеме које долази, закључио је предсједник Владе Душко Марковић.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?