Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Владе и предсједник НКТ Симовић: расправа у Парламенту показала да је ЦГ дала благовремен, одлучан и ефикасан одговор на пандемију ЦОВИД-19

Потпредсједник Владе и предсједник Националног координационог тијела за заразне болести Милиутин Симовић поручио је данас у Скупштини да је дводневна расправа у Парламенту показала да је Црна Гора дала благовремен, одлучан и ефикасан одговор на пандемију новог коронавируса.

„Ни у завршној ријечи, као што нијесам ни у уводној, нећу износити било какве афирмативне статистике које говоре о нашим резултатима. Нећу јер сваки обољели, а посебно изгубљени живот је бескрајно вриједан, и разлог за бригу и жаљење и ту нема мјеста за надметање. Ту само видимо потребу за наставком одговорног и даноноћног рада. Подсјетићу, да је кључ нашег заједничког резултата био у благовремености, одлучности, доброј организацији и одговорном управљању кризом и исказаној високој свијести грађана“ – рекао је потпредсједник Владе у завршној ријечи након расправа о активностима и мјерама Владе као одговору на пандемију новог коронавируса.

Потпредсједник Симовић је казао да је снага нашег одговора била у успјешној сарадњи струке и институција у креирању одговора.

„Одмах смо направили пресјек укупног капацитета нашег здравственог система. Након тога струка је направила процјене потреба у свим областима. Истовремено, почели смо борбу да одложимо појаву првог случаја, а након тога да контролишемо ширење, како би добили на времену и припремили се. И успјели смо. Сви заједно. Донијели смо добре одлуке и поштовали их. У кратком времену: Реорганизовали смо наш здравствени систем, изградили смо привремене болнице, обезбиједили карантине, изградили респираторске центре широм Црне Горе, набавили заштитну опрему и потребне уређаје, и још много тога“ – казао је потпредсједник Владе Милутин Симовић.

Потпредсједник Владе и предсједник Националног координационог тијела је оцијенио да су сложени задаци пред нама:

Ово је вријеме када се заједно морамо борити за здравље и живот сваког грађанина, да очувамо свако радно мјесто, да очувамо сваки бизнис, од најмањег предузетника, до великих компанија. Ово је вријеме када и у овој кризи морамо имати визију развоја и у коначном све ове мјере морају бити у функцији прво стабилизације, а онда и развоја. Ово је вријеме када морамо бити одлучни и храбри. Вријеме у којем треба све досадашње разлике међу нама оставити по страни. Ово је вријеме када морамо сачувати супстанцу наше економије да би Црну Гору вратили поново на пут убрзаног раста и развоја. Зато ћемо бити одлучни и храбри да то остваримо. А мјера свега тога ће бити одрживост јавних финансија и праведност“ – закључио је потпредсједник Владе Милутин Симовић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?