Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Више од четири милиона еура уплаћено авансно компанијама које раде на капиталним пројектима углавном у Сјеверном региону ЦГ

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Више од четири милиона еура уплаћено је авансно у нешто више од мјесец компанијама ангажованим на започетим капиталним пројектима углавном у Сјеверном региону како би се осигурала ликвидност тих компанија и одржао континуитет радова у вријеме пандемије коронавируса.

Влада Црне Горе је на 162. сједници одржаној од 19. марта 2020. године у оквиру Предлога хитних мјера Владе као подршке грађанима и привреди у циљу умањења негативних ефеката од епидемије корона вируса задужила Управу јавних радова и Управу за саобраћај да по захтјеву компанија ангажованих на извођењу радова или пружању услуга на капиталним пројектима омогуће авансно плаћање.

Министарство финансија је до 30. априла одобрило авансе за 18 компанија са којима је Управа јавних радова потписала уговоре о реализацији 32 пројекта.

Пројекти за које је овима компанијама авансно уплаћен дио новца међу осталим су: пут Бистрица – Манастир Подврх, уређење унутрашњости Ђаловића пећине, жичара шестосјед на локацији Жарски и ски стаза у зимским центрима Жарски и Колашин 1600, дјечији вртић у Рожајама, Прњаворска улица у Плаву, спортске сале Гимназије и средње стручне школе у Рожајама, трансфер станица у Андријевици и трансфер станица и рециклажно двориште у Мојковцу.

Одобрени аванси износе 10 – 20 одсто вриједности уговора, односно вриједности преосталог дијела уговорених обавеза.

Критеријуми на основу којих су одобрени аванси су проценат реализације радова, кредибилност предузећа и врста радова.

Обавезан услов за добијање аванса је обезбјеђење банкарске гаранције на цјелокупан износ.


СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?