Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић честитао Свјетски дан слободе медија

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић честитао је 3. мај – Свјетски дан слободе медија, уз оцјену да су црногорски посленици јавне ријечи, у комплексном времену кризе изазване пандемијом коронавируса, показали да професионализам и друштвена одговорност треба да буду темељни приципи медијског дјеловања. 

„Свјет је кроз историју пролазио кроз различите изазове и кризе, али потреба грађана да правовремено и тачно буду информисани, увијек је опстајала као темељна демократска вриједност. 

Медији у Црној Гори били су важан чинилац у борби институција против коронавируса, а професионалан однос и отпорност, изузев у изолованим случајевима, имали су и према изузетно опасној појави лажних вијести“, наводи се у честитки предсједника Владе. 

Због свега наведеног, премијер Марковић је исказао захвалност и поштовање свим медијским посленицима у Црној Гори, уз поруку да Влада наставља да буде посвећена слободи и заштити новинара и медија, и унапређењу услова за њихов бољи положај и одрживост.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?