Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Уговорена завршна фаза изградње пасареле у Мојковцу

Управа јавних радова потписала је данас са подгоричким предузећем „Фидија“ уговор о другој фази изградње пјешачког моста у Мојковцу, преко магистралног пута Подгорица – Бијело Поље.

Вриједност уговорених радова друге фазе износи 1,2 милиона еура, које из Капиталног буџета издваја Влада Црне Горе. Рачунајући и прву фазу, укупна инвестиција износи око 2,2 милиона еура.

На пасарели у Мојковцу у току протекле и почетком ове године завршен је највећи дио грађевинског посла и објекат је припремљен за почетак финалног дијела пројекта. Предстоје завршни радови на хидро и електро инсталацијама, изградња подних фонтана, потпорних зидова и жардињера, као и постављане камених плоча на степениште на улазу у пасарелу од града, ограде, расвјете и дрвених клупа.

Кружни дио пасареле, који се налази на некадашњем јаловишту, садржаће “зелени трг”, као и лифт носивости осам особа.

Извођач се обавезао да радове заврши у року од 150 дана од увођења у посао, под условом да не дође до више силе или околности на које није могао да утиче.

Пјешачки мост је дуг 63 метра, широк седам метара, а читавом својом дужином има праволинијску трасу. На крају моста планирана је силазна спирална рампа ширине пет метара.

Ријеч је о значајном пројекту за грађане Мојковца и околине, који ће омогућити везу између будуће спортско-рекреативне зоне са градским центром и тиме допринијети већој безбједности учесника у саобраћају. Изградњом пасареле стварају се услови за пуну валоризацију некадашњег јаловишта, које ће ускоро добити најмодерније спортске садржаје.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?