Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио поводом Дана побједе над фашизмом представнике СУБНОР-а: Црна Гора је стожер антифашизма и слободе

Премијер Душко Марковић примио је поводом 9. маја, Дана побједе над фашизмом, предсједника и генералног секретара СУБНОР Црне Горе, Зувдију Хоџића и Драгана Митовог Ђуровића.

„Црна Гора данас корача путем свеукупног напретка захваљујући тековинама антифашизма, слободе и правде, у којима живимо и стварамо већ осам деценија. Историјску репутацију наше земље као прве слободарске територије у поробљеној Европи дугујемо Тринаестојулским устаницима и борцима“ – казао током састанка предсједник Владе Душко Марковић.

Он је додао да је Савез удружења бораца Народно-ослободилачког рата релевантан друштвени чинилац данашње Црне Горе, јер се опредјелјенја СУБНОР-а поклапају са државним опредјелјенјима евроатлантске и демократске Црне Горе.

Саговорници су се сагласили да је одбрана и очување тековина антифашизма задатак и обавеза сваког појединца, а посебно наших демократских институција, додавши да су слога и солидарност око темељних вриједности црногорског друштва, међу којима је и антифашизам, данас потребнији него икад.

Исказујући пуну подршку Владе припреми обиљежавања 80 година од Тринаестојулског устанка, која се планира 2021. године, предсједник Владе честитао је борцима, антифашистима и свим грађанима Дан Европе и Дан побједе над фашизмом.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?