Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић честитао Дан Европе: Само заједно - ми смо Европа

Објављено: 10.05.2020. 02:30 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић честитао је 9. мај - Дан Европе и рекао да само заједно - ми смо Европа. 

"Са овом поруком јединства и солидарности, свим насим грађанима и свим европским пријатељима честитам наш заједнички празник", наводи се у честитки предсједника Владе. 

Црна Гора се, додао је он, и ове године придружује обиљежавању историјског датума за европски континет. Прије седамдесет година, на данашњи дан, рођена је идеја о заједништву Европе; идеја која је, упркос свим изазовима, обликовала нову будућност континента.

"Данас, више него икада до сад, постајемо свјесни визионарске поруке из “Шуманове декларације” – да један од стубова нове Европе мора да буде СОЛИДАРНОСТ НА ДЈЕЛУ", нагласио је премијер Марковић. 

Он је додао да, суочена ових мјесеци са можда највећим изазовом у претходних седам деценија (смртоносном епидемијом корона вируса, која је већ однијела животе десетине хиљада Европљана) наша заједничка кућа, наш европски дом показао је солидарност на дјелу. 

"Нико није био препуштен самом себи у борби против опаке болести, па ни државе Западног Балкана, иако још нијесу формално чланови европске породице. Помоћ коју је Црна Гора добила, како за подршку здравству у сузбијању пандемије, тако и за санирање економских посљедица кризе, за нас је значајна не само у материјалном смислу", рекао је предсједник Владе.

Премијер Марковић је додао да је за нас то још једна потврда да Европска унија искрено види нашу земљу, наш регион као свој неодвојиви дио; да остаје посвећена европској интеграцији Западног Балкана. 

Потврдио је то, сматра премијер Марковић, и Самит ЕУ - Западни Балкан који је одржан прије неколико дана у оквиру предсједавања Хрватске Европском унијом.

"Конкретно и на дјелу, ЕУ је показала да, и у тешким временима, остаје истински пријатељ и савезник овог дијела Европе", казао је предсједник Марковић. 

Премијер је истакао да ће Црна Гора наставити са још већим еланом да на дјелу потврђује своју чврсту опредијељеност да се придружи великој европској породици. 

"Нашу будућност видимо као равноправан дио европског пројекта, јер је то најпоузданија гаранција бољег живота наших грађана и најбоље перспективе за наше младе геренације", наводи се у честитки премијера Марковића.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?