Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

НКТ: Посланик Даниловић угрожава постигнуте резултате цијелог друштва у борби против коронавируса

Нико нема право да својим поступањем угрожава достигнути ниво здравствене сигурности грађана. Мукотрпно и одговорно стечена епидемиолошка стабилност штитиће се свим законитим средствима у интересу здравља и живота наших грађана и стварања услова за оживљавање економских активности.

Посланик Горан Даниловић грубо је прекршио важеће мјере за сузбијање епидемије, и погазио своју јавно дату ријеч – да ће „шетати у тишини и уз поштовање правила о дистанци“.

Тиме је јасно показао да су његови циљеви сасвим другачији, и да директно угрожавају остварене резултате.

Позивамо надлежне државне органе да оцијене јавне позиве и окупљање у режији посланика Даниловића, јер угрожавају здравље и животе грађана и услове за оживљавање привреде.

Због оваквих појава и поступања, позивамо институције да онемогуће сваки даљи ризик по здравље и сигурност грађана.

Свако организовано кршење мјера које је прописала струка у било којој локалној заједници, било којим поводом и ко год да је организатор, за посљедицу ће имати да се у том граду успоставе или врате раније рестриктивне епидемиолошке мјере.

Интереси било којег појединца, било које групе или било које партије, не могу бити важнији од здравља грађана и потребе цијелог нашег друштва да заједно, одговорно и одлучно покренемо економску обнову у интересу свих грађана.

НАЦИОНАЛНО КООРДИНАЦИОНО ТИЈЕЛО ЗА ЗАРАЗНЕ БОЛЕСТИ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?