Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

НКТ: Ускоро отварање црногорских аеродрома за саобраћај генералне авијације

Национално координационо тијело за заразне болести је, у оквиру стварања претпоставки за почетак љетне туристичке сезоне, донијело одлуку о отварању наших аеродрома за летове генералне авијације ка Црној Гори и из Црне Горе. Надлежни субјекти задужени су да сјутра донесу одговарајућа упутства и наредбе.

Размотривши извјештај о епидемиолошкој ситуацији у нашој земљи НКТ је на сједници, којом је предсједавао предсједник Милутин Симовић, изразило озбиљну забринутост због јавних окупљања која су забрањена због високог епидемиолошког ризика. Таква окупљања, оцијењено је, угрожавају постигнути резултат и потребни опоравак црногорске економије.

Дата је сагласност на измјену одговарајућих наредби Министарства здравља како би била укинута примјена привремених мјера којима се забрањују спортске активности на јавним површинама и окупљање у стамбеним објектима особа које нијесу чланови породичног домаћинства.

Размотрено је и више случајева наших грађана који се налазе у иностранству, а желе да се врате у Црну Гору. Истичући да је од избијања пандемије новог коронавируса у Црну Гору активностима надлежних органа успјешно враћено око 17.000 наших грађана НКТ потврђује опредјељење да на организован начин врати све наше држављане који то желе. Министарство вањских послова је задужено да у континуитету трага за рјешењем повратка у Црну Гору наших грађана који се налазе на крузерима.

НКТ још једном упозорава наше грађане да не крећу ка Црној Гори путничким возилима без претходне координације са нашим дипломатско-конзуларним представништвима и подсјећа да сва лица која уђу у Црну Гору, без обзира на начин и мјесто уласка и остале околности морају провести 14 дана у карантину.

Размотривши примједбе више наших помораца НКТ је подсјетило да за поморце важи правило да након обавезне двије недјеље карантина и добијања негативног налаза ПЦР теста обавеза самоизолације престаје.

Усвојен је редовни седмични Извјештај о донацијама.

На рачун НКТ је два мјесеца од отварања уплаћено из земље и иностранства, више од осам милиона еура.

До 18. маја у 9:00 уплаћено је 7.999.630,21 еура и 75.971,72 америчких долара.

Преглед одлива по седмицама може се преузети овдје.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?