Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Завршена изградња двије стамбене зграде за 130 породица судија и судских службеника у Подгорици

Објављено: 20.05.2020. 19:30 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе
Драго ми да је Влада била у прилици да удружи снаге са органима судске власти, локалном самоуправом, синдикалном организацијом и приватним инвеститором кроз подршку овом значајном пројекту, чија укупна вриједност премашује 7 милиона еура, саопштио је потпредсједник Владе и министар правде Зоран Пажин поводом завршетка изградње двије стамбене зграде за 130 породица судија и службеника и намјештеника судова у Подгорици.

Захваливши партнерским организацијама на успјешној сарадњи на овом значајном пројекту, потпредсједник Пажин је још једном охрабрио и друге црногорске општине да слиједе примјер Главног града и да на сличан начин подрже рјешавање самбених потреба запослених у правосудним институцијама у својим срединама.

„Штитећи интегритет и достојанство оних који раде у државним институцијама снажимо интегритет и саме државе и вриједности на којима базирамо европску будућност Црне Горе,“ нагласио је.

Изразио је увјерење да ни у тешком економском периоду који предстоји црногорско друштво не смије и неће заборавити на потребе запослених у правосудним институцијама, већ да ће наставити да, кроз овакве и сличне пројекте, штити интегритет и достојанство свих запослених у правосуђу.

Од црногорског правосуђа, нагласио је, читаво друштво с правом има велика очекивања, јер је управо правосуђе чувар и заштитник наших права и слобода, али и ослонац укупног друштвеног и економског напретка.

„Ова висока очекивања подразумијевају и обавезу друштва да обезбиједи пристојан материјални положај запослених у правосуђу, на чијем личном и професионалном интегритету и достојанству почива свака правосудна институција. Управо подршком оваквим пројектима, који судијама и њиховим сарадницима омогућавају да на квалитетан и повољан начин ријеше своје стамбене потребе, показујемо да црногорско друштво препознаје и цијени друштвени допринос и значај правосуђа“, додао је. 

Потпредсједник Пажин је изразио задовољство континуираним унапређењем материјалног положаја запослених у правосудним институцијама протеклих година. „Нарочито ме радује да ће ове стамбене зграде бити дом не само судија, већ и њихових сарадника, службеника и намјештеника запослених у подгоричким судовима, који својим радом свакодневно дају немјерљив допринос остварењу правде и очувању безбједности црногорских грађана.“

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?