Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић у радној посјети Никшићу: Током епидемије коронавируса нијесмо зауставили ни један пројекат, Никшић је потврда да се ЦГ успјешно развија

Предсједник Владе Душко Марковић боравио је данас у радној посјети општини Никшић и приликом обиласка више пројеката који су завршени или је њихова реализација у току казао да у Црној Гори током епидемије коронавируса није заустављен ни један пројекат већ је држава наставила да се развија без ограничења.

„У периоду трајања кризе коронавирусом, када смо били сконцетрисани на очување здравља и живота наших грађана, учинили смо ванредни напор сви заједно – Влада, локалне самоуправе, људи који су на њиховом челу да не зауставимо ни један пројекат од Рожаја од Херцег Новог, ни једну инвестицију. Не само да те инвестиције теку него смо ушли у расписвање тендера и избор извођача за нове пројекте. Дакле, Црна Гора се развија, за Црну Гору нема ограничења. Желим да пошаљем грађанима поруку да иако смо затечени овом кризом која је закључала цијелу свјетску да се у Црној Гори нећемо предати, да ће сви пензионери, сви запослени, сви корисници социјалних примања редовно примати своје накнаде, пензије и зараде – у образовању, у здравству, у Војсци, полицији, а истовремено ћемо настојати да сачувамо свако радно мјесто и у овом периоду нашим програмима подршке и субвенцијама. Имамо само 900 људи који су остали без посла због ове кризе и угрожених дјелатности. Креирали смо програм субвенција за нова запошљавања, видимо да већ по том програму имамо стотинак новозапослених. Очекујемо нови ефекат на шест мјесеци подршке у нивоу минималне зараде и 100% пореза и доприноса за сваког новозапосленог. Ако ова линија буде дала ефекте она неће трајати само шест мјесеци. Влада је спремна да је продужи и за наредних шест мјесеци“ – казао је предсједник Владе.

Пут ка Вилусима по највишим европским стандардима

Изразивши задовољство посјети Никшићу управо на Дан независности Премијер је казао након обиласка реконструисане дионице магистралног пута Никшић – Илино брдо, дионице Трубјела – Вилуси, дужине 18,5 км вриједне 9.986.000 еура да тај пројекат доказује наше развојне потенцијале и капацитете.

„То данас има једну посебну симболику да на Дан независности показујемо да развијамо Црну Гору, да је економски уздижемо, да на тај начин стварамо услове за бољи живот наших грађана, да се отварамо према сусједству, региону и Европи. Дакле, више је разлога за задовољство данас мојим боравком у Никшићу“ – казао је предсједник Владе честитајући Управи за саобраћај и никшићкој компанији „Механизација и програмат“ која је извела радове.

Премијер Душко Марковић је поменуо и пројекат пута Цетиње – Никшић преко Чева за који је прошле седмице изабран извођач радова.

„То ће, колико сам разумио према пројекту, бити један од најбољих регионалних путева који неће само приближити Никшић Цетињу већ и црногорској обали. Истовремено ћемо за мјесец почети радове на булевару Комански мост – Даниловград који ће приближити Никшић не само Подгорици и Приморју него и подгоричком аеродрому“ – казао је Премијер.

Предсједник Општине Никшић Веселин Грбовић казао је да развој путне инфраструктуре и реконструкција и грања путева од Никшића ка граници са Босном и Херцеговином, уз пројекте према Подгорици и постојеће путне комуникације ка Жабљаку и Боки чине Никшић саобраћајним чвориштем и тиме знатно побољшавају развојне могућности.

Влада ће финансирати наставак пута ка Жупи

Предсједник Владе је обишао и пут ка Жупи Никшићкој чија је реконструкција у току.

„Овдје општина Никшић реализује реконстрцију пута према Жупи укупне дужине око 6 км. Два километра су завршена, на 4 км се ради. Желим да кажем да је остали дио пута обавеза Владе. Данас потврђујем да ћемо финансирати ту реконструкцију. У току је израда техничке документације“ – казао је предсједник Владе Душко Марковић.

Задовољство радом и визијом никшићке локалне управе

Премијер је изразио задовољство дјеловањем и визијом локалне самоуправе у Никшићу на челу са предсједником Општине Веселином Грбовићем.

„Моје велико задовољство оним што се дешава са Домом револуције у Никшићу. Градоначелниче свака Вам част. Дом револуције који је био проблем не само Никшића већ и Црне Горе данас постаје култно мјесто у центру града који неће бити само прилика за нове дјелатности него и за нова радна мјеста за младе људе и на тај начин извор прихода за многе породице у Никшићу. … Задовољан сам ониме што се ради у Никшићу и са визијом развоја Никшића. Никшићани, Жупљани нека вам је срећан Дан независности, нека нам је вјечна Црна Гора. За нас неће бити препрека да тако и буде“ – казао је предсједник Владе Душко Марковић приликом посјете Никшићу.


Парача: План за ову годину 220-250 км путева

Директор Управе за саобраћај Саво Парача изразио је задовољство што је премијер на Дан независности обишао нову дионицу пута која је реконструисана по највишим европским стандардима.

„На данашњи дан Управа за саобраћај ради пројекте у 18 црногорских општина. Готово у свим општинама смо присутни, радимо десетине и десетине километара магистралне и регионалне мреже. У овој години нам је план 220-250 км путева да буде завршено или да буде у раду. Давно се није радило на црногорским путевима колико се данас ради. Желим да држава усваја европске стандарде како их ми усвајамо у путоградњи“ – казао је директор Управе за саобраћај.


СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?