Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе на Премијерском сату: Више од 8 милиона еура донирано је за борбу против коронавируса, допринос није био само материјални

Предсједник Владе Душко Марковић је саопштио на Премијерском сату да је у протекла два и по мјесеца више од пет хиљада појединаца и компанија донирало новац за борбу против коронавируса те да је на рачуну Националног координационог тијела од 19. марта, када је рачун отворен, до јутрос у 09:00 сати уплаћено више од осам милиона еура.

Одговарајући на питање Посланичког клуба Демократског фронта о томе колико новца је донирао предсједник Црне Горе Премијер је рекао да многим донаторима не знамо имена и адресе те да допринос нашој заједничкој борби није био само материјални.

„Грађани Црне Горе одговорили су тренутку и изазову и на многе друге начине. Нико од њих није условљавао тај допринос личном промоцијом или појединачном захвалношћу, па су имена неких остала без медијске афирмације. Али нијесу остала без наше захвалности и памћења. Дакле, велики број грађана одлучио се за анонимну подршку. Примјера ради, преко 50% донатора који су помоћ упутили преко портала www.цоронаинфоцг.ме, није жељело да своје име стави у први план. Јер им је у првом плану Црна Гора и њено добро! Ријечју: помогли су сви, посланиче Кнежевићу, колико су могли или колико су сматрали да треба. Наше је било да у име оних који су помоћ уплатили, и у име грађана које представљамо, помоћ искористимо намјенски. То смо и учинили, и помоћ ће бити усмјерена здравственом сектору и дугорочним потребама јачања медицинских капацитета, првенствено ради изградње неопходних клиника. Дакле – усмјерена грађанину и очувању његовог здравља. И коначно, посланиче Кнежевићу, вјерујем да Ви као освједочени хуманиста прије свега, а и врстан познавалац језика – знате смисао ријечи донација. То је надасве лични чин! Стога мени не пада напамет да Вас питам рецимо колико сте Ви новца донирали за борбу наше државе против Коронавируса. Колико је донирала Ваша породица или рођаци? Или било којег посланика у овој сали, или било кога другог у Црној Гори и ван ње – заиста ми не пада на памет да питам да ли је и колико новца донирао. То би заиста излазило из оквира учтивости и васпитања“ – казао је предсједник Владе. Додао је да сви донатори „имају исто име и презиме: хумани људи, и људи великог срца“.

„Хуманост је у нама и личном чину, без ударања у таламбасе и саморекламирања. Тако то барем ја доживљавам“ – казао је предсједник Владе Душко Марковић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?