Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић: Припадници УП примијенили су законска средства да очувају ред и мир, који су били угрожени од насилних група и појединаца

Предсједник Владе Душко Марковић је, у оквиру Премијерског сата, одговарајући на питање Горана Даниловића, представника Посебног клуба посланика, оцијенио да су незаконита окупљања 12. и 13. маја ове године у више градова Црне Горе могла да имају несагледиве посљедице по здравље грађана и нагласио да није тачно да је он наредио задржавање свештеника.

Изражавајући чуђење постављеним питањем и односом посланика Даниловића у околностима борбе против пандемије изазване вирусом корона, предсједник Марковић је поручио: „Као што сам рекао да Црна Гора гарантује слободе и права свима подједнако, тако је обавеза Владе да обезбиједи и да се слободе, права и здравље других не угрожавају од стране оних неодговорних“, додавши да не смије и не може бити разлика приликом примјене медицинских мјера које су усмјерене на заштиту јавног здравља и које је подржало чак 97 одсто црногорских грађана.

„Предсједник Владе не издаје наређења ко ће бити ухапшен, нити које ће превозно средство бити коришћено том приликом. То је посао тужилаштва и других институција, и оне га раде по Уставу и закону. Узгред, нијесам мислио то да Вам кажем, тек сљедећег дана, односно тачније ујутро, сам добио информацију да је државни тужилац одредио задржавање једном броју свештеника. Откуд Вам информација да сам ја то наредио? Дајте чињенице, да не будем груб. То, једноставно није тачно!“ – истакао је Премијер и додао да је тога и претходних дана више пута непосредно разговарао са Митрополитом црногорско-приморским, бринући и о ономе што ће се десити под Острогом и да се деси на прави начин.

„Ви наравно такође веома добро знате да су незаконита окупљања 12. и 13. маја ове године у више градова Црне Горе могла да имају несагледиве посљедице по здравље грађана, као и да је уставна обавеза Владе да чува и брани националне интересе Црне Горе. А примарни национални интерес у том тренутку био је заштита здравља нашег становништва. Сви смо свједочили кршењу закона и мјера које је прописало НКТ, у вријеме када је опасност од ширења корона вируса висила над нашим главама“, поручио је предсједник Марковић.

Подсјећајући да су полицајци у више наврата били изложени физичким нападима и да су мир и безбједност у нашим градовима били угрожени, да је том приликом већи број припадника Управе полиције задобио повреде, те да је то био бруталан напад на службена лица у вршењу службене дужности, Премијер је закључио: „Припадници Управе полиције примијенили су законска средства да очувају ред и мир, који су били угрожени од насилних група и појединаца. Један број нападача је идентификован и процесуиран. И то професионално, као и много пута до сад, на чему полицији и овом приликом одајем признање“.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?