Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Уговорено пројектовање и изградња Центра за посјетиоце на Бистрици

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Управа јавних радова потписала је Уговор о изради главног пројекта, изградњи и опремању објекта Центра за посјетиоце на обали ријеке Бистрице у Бијелом Пољу, по систему „пројектуј и изгради“, у оквиру пројекта валоризације Ђаловића пећине.

Вриједност ове инвестиције, коју ће из капиталног буџета финансирати Влада Црне Горе, износи 893 хиљаде еура, а посао је у поступку јавне набавке додијељен подгоричком предузећу „Пермонте“.

Рок за израду главног пројекта је 90 дана од потписивања уговора, а за завршетак грађевинских радова 240 дана од увођења извођача у посао.

Центар за посјетиоце са пратећим садржајима и паркингом дио је пројекта валоризације Ђаловића пећине, једног од највећих грађевинских подухвата у области туризма у Црној Гори, вриједног око 18 милиона еура. Планиран је на локацији површине 12 хиљада метара квадратних, а сам објекат ће се простирати на 500 квадрата.

Садржаће ресторан, инфо-пулт са сувенирницом, музејско-изложбени простор, салу за презентације, амбуланту, сервис за издавање опреме, као и административни блок за запослене. Објекат ће се налазити поред пута од насеља Бистрица према Манастиру Подврх, чија је изградња у току, а планиран је тако да буде усклађен са природним окружењем.

Поред њега биће изграђен паркинг са 42 мјеста за аутомобиле, као и посебним мјестима за аутомобиле, мотоцикле, бицикле, као и за потребе лица смањење покретљивости.

Предвиђен је и простор за авантуристички парк и шеталиште уз ријеку, које ће бити спојено са новим мостом на Бистрици. За потребе изградње визиторинг центра планирана је регулација ријеке Бистрице.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?