Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

У ЦГ допремљено 10 тона медицинске опреме, донација Пољске

У Црну Гору данас је допремљено 10 тона помоћи наше савезнице Пољске у оквиру НАТО-вог механизма Евроатлантског центра за помоћ и координацију у катастрофама (ЕАДРЦ).

Амбасадор Пољске Артур Дмоховски је изразио задовољство рекавши да је ријеч о помоћи држави савезници у НАТО-у и земљи која је на путу у Европску унију.

„Ми смо пријатељи ми смо у Централној Европи заједно. То је прилика да покажемо нашу солидарност. Ако не баш као блиском комшији, онда земљи која нам је блиска у Централној Европи, у средини нашег континента“ – казао је амбасадор Дмоховски приликом примопредаје донације.

Љубомир Мишуровић, в.д. генералног директора Генералног директората за економску и културну дипломатију захвалио се у име Владе и НКТ Пољској.

„Република Пољска од самог почетка пандемије корона вируса позива на међународну сарадњу и солидарност што се потврђује овим данашњим поклоном који је намијењен црногорском здравственом систему, а састоји се од 10.000 литара течности за дезинфекцију и 100.000 заштитних маски. Ово је и потврда добрих и пријатељских односа Црне Горе и Пољске и овом приликом у име Владе и НКТ желио бих да искажем захвалност Влади Републике Пољске и амбасади Републике Пољске у Црној Гори на показаној солидарности и драгоцјеној помоћи“ – казао је Мишуровић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?