Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић и амбасадорка УАЕ Алсхамси: Ојачати економску сарадњу, посебно у области инфраструктуре и пољопривреде

Објављено: 03.06.2020. 17:41 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Билатерални односи Црне Горе и Уједињених Арапских Емирата су на високом нивоу, а пријатељске и партнерске везе треба издићи на стратешки ниво и даље ојачати економску сарадњу, саопштено је на састанку предсједника Владе Душка Марковића и новоименоване амбасадорке УАЕ Набиле Абделазиз Насер Саед Алсхамси.

Премијер Марковић је казао да је, након што је прогласила крај епидемије коронавируса, Црна Гора усредсређена на економски опоравак и обезбјеђивање раста и развоја. Подсјетио је на успјешну економску политику прије пандемије, високе стопе раста, смањење незапослености и снажну инвестициону активност.

„Трећи пакет економских мјера, који је у припреми, биће фокусиран на ликвидност привреде и реструктурирање економије, али и на јачање дигиталних могућности. Посебно усмјерење биће на пољопривреду и на обезбјеђивање производње оних производа које смо до сада увозили“, прецизирао је премијер Марковић.

Амбасадорка Алсхамси је оцијенила да Црна Гора има посебно мјесто у спољној политици УАЕ и економији, те да ће учинити све да се отвори ново поглавље у билатералним односима. Истакла је интересовање УАЕ и њихове пословне заједнице за улагање у Црну Гору, а као посебну област издвојила је безбједност хране.

Коментаришући успјешну борбу обије земље против коронавируса, премијер Марковић је захвалио на медицинској помоћи које су УАЕ упутиле Црној Гори: „УАЕ је показала одлучност и институционалну снагу у борби против коронавируса, али и солидарност. Захвални смо на помоћи коју смо добили. Црногорски народ ће то памтити и знати да узврати“.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?