Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Уговорена изградња вртића у Блоку ВИ вриједног два милиона еура

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
  
Изградња вртића у подгоричком насељу Блок ВИ почеће наредних дана, а рок за завршетак радова је 12 мјесеци од дана увођења у посао, прецизирано је Уговором о грађењу, који је директор Управе јавних радова, Решад Нухоџић данас потписао са конзорцијумом предвођеним даниловградском компанијом “Еурозокс”.

Ријеч је о инвестицији у оквиру аранжмана Владе Црне Горе са Банком за развој Савјета Европе, вриједној два милиона еура, у циљу проширења капацитета и унапређења услова боравка дјеце и запослених у предшколским установама.

Нови објекат имаће површину од близу 1.600 метара квадратних, а планиран је за боравак 215 дјеце. Садржаће радне собе, вишенамјенски простор, тријажу, простор за превентивну здравствену заштиту, канцеларије, чајну кухињу, перионицу, техничке и остале пратеће просторије.

Поред “Еурозокса”, конзорцијум чине подгоричка предузећа “Хидрогис систем”, “Нетцом” и “Геотин МНЕ”. 

У току је поступак уговарања стручног надзора над изградњом вртића, након чега ће се стећи услови за почетак радова.

Захваљујући сарадњи Владе Црне Горе са Банком за развој Савјета Европе, у протекле три године отворени су нови вртићи у Загоричу, на Старом аеродрому и у Тузима.

У току је поступак уговарања радова на вртићу у Пљевљима, као и припрема техничке документације за градњу обданишта у Улцињу и Бару.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?