Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Обраћање потпредсједника Владе мр Милутина Симовића на промоцији публикације: „Клинички центар – Изазови ЦОВИД 19“

Објављено: 05.06.2020. 19:14 Аутор: КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Уважени директоре Ераковићу,

Уважени запослени у Клиничком центру,

Поштовани чланови НКТ-а,

Драги пријатељи,

Даме и господо,

Хвала на прилици да се обратим поводом објављивања публикације, која ће остати као свједочанство улоге и значаја Клиничког центра у укупном одговору Црне Горе на ЦОВИД-19.

Иза свих нас је пет изазовних мјесеци, стотине дана и стотине ноћи у којима смо заједно бринули, креирали и заједно давали одговоре на глобални, још увијек трајући, изазов ЦОВИД-19. Изазов и за економски много развијеније државе, са много јачим здравственим системима.

Данас након свега тога, моје оцјене и моја запажања стаће у три поруке: ЧЕСТИТАМ, ХВАЛА и НАСТАВЉАМО.

ЧЕСТИТАМ свим запосленим у црногорском здравственом систему, а посебно у његовом кључном стубу у Клиничком центру Црне Горе,

ЧЕСТИТАМ на исказаној правовремености, одлучности, професионалности и посвећености,

ЧЕСТИТАМ на успостављању и ефикасном функционисању кризног менаџмента,

ЧЕСТИТАМ на свему овоме јер то био израз одговорног и, додаћу, патриотског односа институције и запослених у овој ситуацији која је била озбиљна пријетња за здравље и животе наших грађана.

ХВАЛА свим запосленима у здравственом систему Црне Горе, а данас овдје посебно ХВАЛА запосленима у Клиничком центру. И онима који су били на првој линији који су бринули и лијечили ЦОВИД пацијенте, и свима осталима који су радили на другим одјељењима и у границама могућег обезбјеђивали пружање осталих потребних здравствених услуга, које се нијесу могле одлагати.

ЗАХВАЉУЈЕМ СЕ помоћном особљу у Клиничком центру: у кухињи, сервиркама, хигијеничаркама, особљу на одржавању, возачима, портирима – једном ријечју СВИМА.

ЗАХВАЉУЈЕМ СЕ на отворености и професионалној, али прије свега људској комуникацији са пацијентима и породицама оних који су се лијечили од ЦОВИД-а у Клиничком центру.

И онда када уложени напори нијесу дали резултат за који сте се борили, када сте се, као и сви ми, морали суочавати са чињеницом да се није успио спасити људски живот, што је било најсветије и најважније.

ЗАХВАЉУЈЕМ СЕ на посебно вриједном доприносу који је др Ераковић поред лидерске позиције у Клиничком центру, давао у раду НКТ-а; Кризном медицинском штабу, свим његовим бројним члановима и посебним тимовима, на челу са др Лазовићем – за допринос у организацији и координацији укупног здравственог система Црне Горе; и др Марини Мугоши, која је пратила међународне протоколе за лијечење ЦОВИД-а, пратила пацијенте не само у Клиничком центру, већ и у осталим ЦОВИД болницама.

И моја трећа порука:

НАСТАВЉАМО као и до сада ЗАЈЕДНО;

НАСТАВЉАМО да унапређујемо црногорски здравствени систем;

НАСТАВЉАМО да унапређујемо кадровски потенцијал, да градимо нове потребне клинике, да набављамо нову савремену опрему и да освајамо најсавременије методе лијечења;

НАСТАВЉАМО да унапређујемо положај и стандард свих здравствених радника, јер то они заслужују и то њима припада.

НАСТАВЉАМО ЗАЈЕДНО да дајемо свој пуни несебични допринос напретку цијелог нашег друштва.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?