Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потписан уговор о реконструкцији трга и шеталишта у Сутомору

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
Управа јавних радова и најповољнији понуђач у поступку јавне набавке, подгоричко предузеће “Фидија”, потписали су уговор о првој фази реконструкције трга и шеталишта у Сутомору, у вриједности скоро 970 хиљада еура.

Влада Црне Горе опредијелиће из Капиталног буџета 435 хиљада еура, 425 хиљада еура обезбиједиће Јавно предузеће Морско добро, док ће остатак од 100 хиљада еура издвојити Општина Бар.

Почетна, од предвиђене четири фазе пројекта обухвата потпуну реконструкцију и поплочавање трга са угоститељским терасама, површине око 5.000 метара квадратних, и модернизацију дијела саобраћајнице у непосредном залеђу трга.

Извођач се обавезао да радове заврши у року од 250 дана од увођења у посао, у које се не рачунају нерадни дани у складу са Законом о државним и другим празницима, као и усљед евентуалног наступања околности на које извођач не може да утиче.

Ријеч је о значајној инвестицији, која ће широм отворили врата за даље унапређење и развој туризма, а уједно повећати квалитет живота становника. Сутоморе је већ годинама међу најпопуларнијим приморским дестинацијама и домаћих и страних туриста и заслужује да кроз овај пројекат добије нове, модерне садржаје.

Ова инвестиција представља још један доказ стратешког опредјелјенја Владе да улаже у валоризацију туристичких потенцијала државе, како на сјеверу, тако и у приморским општинама.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?