Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

На више сједница НКТ саопштавана је процјена ИЈЗ да је око 70 инфицираних особа присуствовало вјерским окупљањима, а да нијесу биле повезане на други начин

С обзиром да су се у јавности појавиле тврдње којима се покушава оспорити истинитост данашње изјаве директора Управе полиције и члана Националног координационог тијела за заразне болести Веселина Вељовића о епидемиолошкој опасности које носе вјерска и друга јавна окупљања с обзиром на чињеницу да је један кластер инфицираних коронавирусом потекао са вјерских окупљања ради потпуног и истинитог информисања јавности саопштавамо:

НКТ је, у оквиру редовних извјештаја Института за јавно здравље о епидемиолошкој ситуацији, у више наврата на сједницама, а посљедњи пут на сједници одржаној 2. јуна, анализирало и опасности које проистичу из јавних окупљања. У оквиру извјештавања у више наврата је на сједницама НКТ изнијета процјена Института за јавно здравље да је око 70 обољелих особа током епидемиолошког истраживања изнијело податке који су указивали да су присуствовале масовним окупљањима вјерника. Ријеч је о особама које нијесу биле на други начин повезане.

Јавна окупљања представљају догађаје од највишег епидемиолошког ризика што не само да је редавно саопштавало НКТ већ су то саопштавале и здравствене и друге власти многих дражава и нашег региона и широм свијета.

НАЦИОНАЛНО КООРДИНАЦИОНО ТИЈЕЛО ЗА ЗАРАЗНЕ БОЛЕСТИ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?