Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић обишао градилишта туристичког комплекса Ђаловћа пећине: радови теку по плану, нови туристички комплекс учиниће овај крај познатим широм свијета

Предсједник Владе Душко Марковић поручио је грађанима бјелопољског краја приликом посјете градилиштима будућег туристичког комплекса Ђаловића пећине да ће пројекат вриједан више од 19 милиона еура учинити овај дио Црне Горе познатим широм свијета и створити нове прилике за запошљавање и развој.

„Почињемо само један у низу пројеката који су везани за валоризацију Ђаловића пећине, државног пројекта који је вриједан више од 19 милиона еура“ – рекао је премијер на свечаности полагања камена темељца моста преко ријеке Бистрице.

Предсједник Владе је подсјетио да је у току реконструкција пута Бистрица – Губавач, дужине 9 км и вриједности 5 милиона еура и да су уговорени радови на изради виситоринг центра са пратећим пројектима који укључују и регулацију корита ријеке Бистрице.

„Истовремено смо у потпуности уговорили радове на уређењу Ђаловића пећине, вриједне око 4,5 милиона еура. Одлично тече и у роковима које смо планирали постављање жичаре од Манастира Подврх према Ђаловића пећини, финиширају се задњи радови на путу Бистрица – Манастир Подврх, убрзо очекујемо асфалтирање. 15. маја 2018. године смо рекли да ћемо ове пројекте започети и да ћемо их завршити. Данас сам са задовољством међу вама да потврдим да смо оно што смо обећали испунили. … У Бистрицу ће се долазити ради посјете Ђаловића пећини. То је прилика за свакога, за сваку породицу и за агилно руководство општине да на бази тога подстиче друге дјелатности, да млади људи овдје добијају посао и остају, да не иду ван Бијелог Поља и ван Црне Горе. Ова Влада је, као што видите, посвећена развоју Сјеверног региона, не само прокламацијом и папирима него и конкретним активностима“ – казао је предсједник Владе Душко Марковић


Најстарији житељ Бистрице, 93-огодишњи учитељ у пензији, Милисав Ђуровић, захвалио се Премијеру у име мјештана рекавши да је Бистрица постала велико градилиште, да је на градилиштима туристичког комплекса Ђаловића пећине већ запослено готово 100 грађана Бистрице, и да ће након завршетка радова и отварања комплекса бити отворене нове развојне могућности.


Предсједник општине Бијело Поље Петар Смоловић се захвалио Влади на посевећености развоју Сјеверног региона рекавши да се то види на дјелима.

„Увијек су владе помагале, увијек смо имали подршку државе, али, искрено, никад као у ове четири године. Стратешко опредјељење Владе се показало и ми већ видимо резултате“ – казао је предсједник општине Бијело Поље.


СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?