Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић разговарао са УО ПКЦГ: Влада, привреда и банке морају сарађивати на превазилажењу посљедица пандемије коронавируса

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић и привредници сагласили су се данас да је потребна синергија Владе, привреде и банкарског сектора како би грађани и привреда Црне Горе с најмање негативних посљедица изашли из глобалне економске кризе настале усљед пандемије коронавируса.

Управни одбор Привредне коморе Црне Горе честитао је Влади и Националном координационом тијелу за заразне болести на досадашњем успјешном управљању кризом и изнио податке да у ситуацији када глобалну економију карактерише потпуна непредвидивост и црногорска привреда, као посљедицу пандемије, биљежи значајан пад активности.

Закључено је да је заједнички краткорочни циљ и државе и привреде очување економске супстанце и радних мјеста поготово у малим и средњим предузећима, док је на средњи рок приоритет даљи развој црногорске привреде и смањење вањскотрговинског дефицита односно рад на балансирању увоза и извоза.

Представници Владе и привредници сагласили су се да Црна Гора има довољно механизама и капацитета да пројектује нову развојну стратегију и реализује пројекте који ће допринијети остваривању циљева.

У раду консултација учествовали су потпредсједник Владе за економску политику и финансијски систем и министар пољопривреде и руралног развоја Милутин Симовић и министри економоје, финансија и саобраћаја и поморства Драгица Секулић, Дарко Радуновић и Осман Нурковић и директор Института за јавно здравље Црне Горе Проф. др Бобан Мугоша.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?