Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Влада најоштрије осуђује насиље и изгреде и позива надлежне да спријече и санкционишу сваки покушај угрожавања мира и сигурности грађана

Синоћ, али и данима прије тога, свједочимо директним и безобзирним примјерима противправног и изгредничког понашања појединаца и група у више црногорских градова.

Реакција надлежних државних органа укључујући и полицију, на такво понашање, је њихова Уставна дужност и обавеза. А напад на службено лице и непоступање по наређењу службеног лица, повлачи кривичну одговорност и посљедице свуда на свијету.

Дакле, на дјелу је опробани образац понашања одређених политичких субјеката, који за циљ има деструкцију према држави и њеним институцијама, и изазивање нестабилности у Црној Гори.

Нажалост, ефекти таквих намјера у првом реду одразили су се на припаднике Управе полиције, који су радећи свој посао професионално и достојанствено, изложени најгрубљим увредама и нападима од стране виновника поменутих догађаја.

Напад на полицијску униформу, напад је на државу и њене темељне вриједности.

А насртај на сваког човјека који поштено зарађује за хљеб својој породици представља насиље у најпримитивнијем облику.

Посебно ако имамо у виду да је то напад на исте људе који су у данима највеће здравствене кризе, на првој линији одбране од коронавируса, чували сигурност и безбједност сваког појединца и његове породице.

Влада најоштрије осуђује насиље и изгреде, и позива надлежне органе да одлучно и законито спријече, сузбију и санкционишу сваки покушај подривања демократије и угрожавања мира и сигурности наших грађана.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?