Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић и нови шеф мисије УНИЦЕФ-а Сантандер: Поносни на заједничке резултате

Објављено: 29.06.2020. 20:07 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Црна Гора је поносна на мисију УНИЦЕФ-а и на резултате које смо заједно остварили у промовисању и заштити права дјеце и младих, казао је предсједник Владе Душко Марковић на састанку са новим шефом представништва УНИЦЕФ-а у Црној Гори Хуаном Сантандером.

„Радећи заједно на правима дјеце и њиховој заштити, радимо најбољу ствар за ову и будуће генерације“, казао је премијер Марковић и истакао снажну посвећеност Владе овим питањима.

Он је истакао одличну сарадњу УНИЦЕФ-а и ресора, али и других друштвених актера у Црној Гори и оцијенио да је наша држава добар примјер у региону.

Захваливши премијеру Марковићу на посвећености у циљу заштите права дјетета, Сантандер је нагласио опредијељеност УНИЦЕФ-а да настави свеобухватну подршку Црној Гори у циљу унапређења стања у области дјеловања мисије ове УН агенције.

Он је казао да ће УНИЦЕФ у наредном периоду бити фокусиран на смањење сиромашта међу дјецом, те са тим повезаним темама које се односе на приступ образовању, заштити од насиља и обезбјеђивању здравствене заштите.

Предсједник Марковић је казао да је Црна Гора посвећена и питању младих те стварању услова за њихов квалитетнији живот, запослење и останак у нашој држави. Посебно је акценат стављен на сјевер државе гдје је у мандату ове Владе уложено на десетине милиона еура у различиту инфраструктуру која ће за резултат имати отварање нових радних мјеста у наредном периоду.

Премијер је захвалио на подршци УНИЦЕФ-а и УН-а у борби против коронавируса како Црној Гори тако и глобално, а Сантандер је честитао нашој држави на постигнутим резултатима, правовременој и ефикасној реакцији. Шеф представништва УНИЦЕФ-а у Црној Гори је рекао и да Влада, у другом таласу коронавируса, показује да је одговорна у третирању нових случајева а позитивним оцијенио и економске мјере.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?