Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић и амбасадор Гандел: Одлична билатерална сарадња Црне Горе и Словачке

Објављено: 29.06.2020. 22:15 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Црна Гора и Словачка имају одличне билатералне односе, који се даље могу јачати кроз снажење економске сарадње али и интензивнију размјену знања у области европских интеграција, оцијењено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и новоименованог амбасадора Словачке Бориса Гандела.

Премијер Марковић је захвалио на континуираној подршци и партнерству Словачке. Он је истакао посвећеност наше државе европским интеграцијама, а констатујући да је Црна Гора прихватила нову методологију за преговоре, премијер је исказао задовољство најавом отварања поглавља 8. У наредном периоду очекује затаварање неколико поглавља за које постоји интерна спремност, што би дало нову динамику преговарачком процесу и омогућило његову финализацију у средњем року.

„Одлучни смо да снажно радимо на европској агенди те да дамо кључне одговоре на највеће изазове у области владавине права и медија“, рекао је предсједник Марковић и додао да је Влада у претходном периоду предано радила и на питањима важним за економски напредак и побољшање стандарда грађана.

Амбасадор Гандел је казао да ће Словачка наставити да подржава Црну Гору као и да је његова Влада остаје посвећена проширењу Уније на Западни Балкан. У том контексту, саговорници су позитивним оцијенили што је питање проширења поново високо на агенди нове Европске комисије.

На састанку је разговарано и о изазовима са којима се суочавају све државе због пандемије коронавируса, те начинима на који се може допринијети опоравку економије, прије свега туризма.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?