Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Симовић са амбасадором НР Кине Лиуом: Борба против ЦОВИД 19 је глобални изазов

Објављено: 08.07.2020. 20:03 Аутор: КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Потпредсједник Владе и предсједник Националног координационог тијела за борбу против заразних болести мр Милутин Симовић састао се данас са амбасадором НР Кине у Црној Гори Лиу Ђином

Потпредсједник Симовић се захвалио амбасадору Лиу Ђину на одржавању редовне комуникације којом се поспјешују добри и пријатељски односи Црне Горе и НР Кине. 

Симовић је констатовао да се у периоду од претходног сусрета много тога промјенило на глобалном нивоу, у Црној Гори и у НР Кини, а као посљедица пандемије болести ЦОВИД 19. 

„Црна Гора је мала држава, али велике снаге, воље и одлучности, и остаје посвећена кључној бризи о здрављу грађана и борби против пандемије, на бази солидарности, разумјевања и сарадње“, казао је Симовић.
 
Потпредсједник се захвалио народу НР Кине на континуираној подршци коју пружа Црној Гори током пандемије. „Свака подршка пријатеља је важна, и ми је никада не мјеримо у тонама, количинама или износима, него у поступцима и у искреном односу.“

Амбасада НР Кине је посредством кинеског Црвеног крста обезбједила 40 000 медицинских и 15 000 маски типа Н95. Потпредсједник Симовић се захвалио и на овом новом чину солидарности и подршке, искористивши прилику и да захвали за недавну испоруку 10 тона дезинфекционих средстава за јавне површине коју је као донацију упутила кинеска компанија „Схандонг Донгфанг Хиоyуан Цхемицал Импорт анд Еxпорт“, чију су реализацију помогле компаније ЦРБЦ и „ЗхеЈианг ВРН Wине Цомпанy“. 

Амбасадор Лиу Ђин је казао да је „сигуран да ће се под вођством Владе Црне Горе и Националног координационог тијела, Црна Гора са успјехом изборити и са тренутним таласом ширења новог корона вируса.“ 

„И у Кини и у Црној Гори је сада важно пажњу усмјерити и на опоравак економије, уз строгу контролу ширења вируса. Борба против ЦОВИД 19 је глобални изазов. Владе Кине и Црне Горе су од почетка пандемије доказале да су јој грађани и њихово здравље на првом мјесту“ истакао је амбасадор Лиу Ђин. 

Саговорници су изразили наду да ће двије пријатељске државе и читав свијет ускоро пронаћи одрживи одговор и спријечити даље ширење вируса и тако обезбједити услове да се пуна пажња посвети економском опоравку, развоју и заједничким пројектима. 

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?