Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Влада и Општина Будва сагласни да је хитна финансијска консолидација Општине основни предуслов њеног даљег развоја и функционисања

Представници Владе и предсједник Општине Будва Никола Дивановић закључили су данас да је хитна финансијска консолидација Општине основни предуслов њеног даљег развоја и функционисања с обзиром на чињеницу да претходна власт није ријешила нагомилани дуг од више десетина милиона еура.

„Влада, потврђујући више пута исказану принципијелност према свакој локалној самоуправи, без обзира на то ко је на власти, исказује спремност да изда нову гаранцију за финансијски аранжман који би значио опоравак јавних финансија Општине Будва и рјешавање овог проблема“ – рекао је потпредсједник Владе за економску политику Милутин Симовић.

Предсједник Општине Будва поздравио је спремност Владе.

„Општини Будва су потребни одговорност, ред и рад, због тога сам данас у Влади. Сигуран сам да ћемо у конструктивној комуникацији са Владом пронаћи рјешења како бисмо деблокирали општински рачун, исплатили зараде, опоравили финансије и превазишли тешку финансијску ситуацију у каквој сам затекао општинску касу“ – казао је на састанку Никола Дивановић.

Потпредсједник Симовић је оцијенио потребу да Влада и Општина Будва што прије превазиђу наслијеђене изазове појачава и чињеница да је овогодишња туристичка сезона у цијелом свијету погођена пандемијом коронавируса.

„Свједоци смо тешке ситуације у туризму овога љета широм свијета. Зато су нам драгоцјени сваки дан туристичке сезоне, сваки туриста, сваки туристички капацитет и свако радно мјесто у туризму. Због тога улажемо све напоре да обезбиједимо услове за несметано функционисање локалне самоуправе“ – казао је потпредсједник Владе.

На састанку, којем су у име Владе присуствовали и министри финансија и јавне управе Дарко Радуновић и Сузана Прибиловић те генерални директори директоратâ за државни буџет и за државни трезор Бојан Пауновић и Драган Дармановић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?