Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Отворени реконструисани и савремено опремљени капацитети КЦЦГ у које је уложено 300.000€

Потпредсједник Владе Милутин Симовић у присуству министра здравља Кенана Храповића, директора КЦЦГ др Јевта Ераковића са сарадницима и директора Фонда за здравствено осигурање Сеада Чиргића отворио је реновирани Центар за медицинску генетику и имунологију и Дневну болницу Интерне клинике КЦЦГ.

Потпредједник Симовић је истакао да су ово нови искораци здравственог система Црне Горе.

„Савремени објекти, нова опрема и нове услуге, брига за унапређење животног стандарда здравствених радника, изградња станова, бројне специјализације… Наставићемо и боље и више!“, казао је потпредсједник Симовић и особљу Центра честитао јубилеј – 20 година посвећеног рада и доприноса здравственом систему Црне Горе.

У Центру се годишње ради око 100.000 тестова за око 15.000 пацијената, по најсавременијим европским стандардима.

„Буџет за здравство повећан је од 2016. године за преко 100 милиона еура и то нам даје снагу за нове махове“ – истакао је потпредсједник Симовић.

Директор КЦЦГ, др Јевто Ераковић, истакао је да су црногорски здравствени систем и друштво успјешно одговорили пандемији ЦОВИД 19 и да се улажу стални напори у ношењу са кризом.

Донацијама вриједним 23.000 еура уређен је круг Института за болести дјеце и споменика др Арсенија Шкатарића.

„Др Арсеније Ников Шкатарић из Матагужа, био је љекар, хуманиста и антифашиста. Свој нажалост кратки живот посветио је бризи о здрављу дјеце и омладине.

Због свог слободарског, антифашистичког дјеловања стријељан је у 1941. године у 34. години живота“ казао је потпредсједник Симовић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?