Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић данас у Бриселу са највишим званичницима ЕУ

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић борави данас у Бриселу, у званичној посјети институцијама Европске уније.

Први званични састанци након успостављања новог сазива у европским институцијама и након њемачког преузимања предсједавања Вијећем Европске уније имају за циљ интензивирање процеса приступних преговора Црне Горе. 

Посјета премијера Душка Марковића представља прилику за афирмацију и даљу промоцију остварених резултата Црне Горе на путу европских интеграција као једине државе кандидата за чланство у Европској унији са отвореним свим преговарачким поглављима. С тим у вези, биће истакнут значај континуитета одржавања политике проширења високо на агенди ЕУ и начела уважавања појединачних заслуга у испуњавању обавеза из европске интеграције.

Предсједник Владе Црне Горе ће се састати са предсједницима Европског савјета Шарлом Мишелом и Европског парламента Давидом Сасолијем, потпредсједником Европске комисије и високим представником за вањску политику Европске уније Жозефом Борељом и са комесаром за проширење и европску сусједску политику Оливером Вархељијем.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?