Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

НКТ позива грађане Подгорице да се с посебном пажњом односе према порасту броја инфекција у Главном граду

Национално координационо тијело за заразне болести (НКТ) анализирало је вечерас на сједници којом је предсједавао предсједник Милутин Симовић, епидемиолошку ситуацију у Црној Гори, а посебно у Главном граду Подгорици у којем је констатован значајан пораст броја новооткривених случајева инфекције коронавирусом.

Грађани су позвани да се посебном пажњом односе према опасности коју носи даља локална трансмисија вируса те да без изузетка поштују прописане мјере. Констатовано је да постоје појединачни случајеви кршења мјера у угоститељским објектима и средствима јавног саобраћаја. Надлежне службе задужене су да појачају контроле посебно када је ријеч о обавезама ношења заштитне маске и одржавања физичке дистанце.

НКТ још једном исказује одлучност да адекватним и правовременим мјерама очува здравље и животе грађана, али подсјећа да су дисциплина и превентива дужност и обавеза сваког грађанина и најсигурнији начин смањења ширења коронавируса.

Посебна пажња према старијима

НКТ је, сагледавајући најновије податке о новим случајевима инфекције, констатовало да се трансмисија углавном проширила у популацији млађих и средовјечних лица.

С тим у вези одлучено је да у наредном периоду посебна пажња буде посвећена старијој популацији као најрањивијој категорији.

У Рожајама и Гусињу продужено важење мјера на још недјељу дана

Национално координационо тијело је дало сагласност Министарству здравља да продужи на још недјељу дана примјену мјера донијетих 25. јуна за општину Рожаје, чија је примјена 7. јула била продужена до 15. јула, као и примјену мјера донијетих 2. јула за општину Гусиње, чија је примјена 7. јула била продужена до 17. јула.

Примјена мјера се на територији општине Рожаје продужава до 22. јула, а на територији општине Гусиње до 24. јула.

Размотрено обраћање музичара

НКТ је размотрило захтјев Удружења естрадних умјетника као и обраћања више музичких умјетника појединачно који су затражили ублажавање мјере забране свирања у угоститељским објектима.

Институт за јавно здравље је задужен да предложи Националном координационом тијелу за заразне болести адекватне мјере којима би, сходно развоју епидемиолошке ситуације, било предложено рјешење за превладавање ситуације у којој су се нашли естрадни умјетници.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

ФОТО И ВИДЕО: хттпс://флиц.кр/с/аХсмПqХXХо
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?