Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић и градоначелник Вуковић положили камен темељац: Подгорица добија још један пјешачки мост

Објављено: 15.07.2020. 17:45 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Подгорица ће наредне године добити још један пјешачки мост вриједан скоро два милиона еура, а камен темељац за њега данас су положили предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић и градоначелник Главног града Иван Вуковић. Мост ће бити дугачак 125 метара, широк 6,4 метра, имаће двије бициклистичке стазе и биће прилагођен особама са инвалидитетом. Пјешачки мост ће служити за пренос хидротехничких инсталација и дио је пројекта Система за пречишћавање отпадних вода.

„Ово није само велики пројекат на унапређењу комуналне инфраструктуре у Подгорици, ово је развојни пројекат. Он ће оснажити укупни развојни потенцијал Подгорице и пружити много квалитетнији и комфорнији живот грађана Подгорице, очувати наше природно окружење као што је ријека Морача и Скадардско језеро“, рекао је предсједник Марковић и додао да је добио информацију да радови на изградњи колектора, вриједног преко 50 милиона еура, иду одлично.

Премијер је захвалио градоначелнику и његовом тиму на свему ономе што раде у Подгорици и ових дана и пар година уназад. Честитао им је не као званичник државе, него као становник Главног града.

„Подгорица се мијења невјероватном брзином. Подгорица постаје савремен европски град. Свакога дана се санира или завршава нека нова улица, уређују се зелене површине паркови“, рекао је премијер Марковић.

Констатујући да изградња моста у овом времену пуном изазова представља подвиг, градоначелник Вуковић је казао да мост важан не само као вриједан инфраструктурни пројекат, него и као дио система за пречишћавање отпадних вода који се успјешно гради у Подгорици. Изразио је очекивање да ће компанија Бемаx, која гради овај мост, радове завршити и прије истека рока од 14 мјесеци.

„Подгорица је локомотива економског развоја Црне Горе и зато је веома важно да развој Главног града ни једног момента није успорен. Напротив. Ја мислим да смо ми упркос свему овоме чему свједочимо посљедњих мјесеци успјели да тај развој интензивирамо. О томе говоре бројни подаци – можемо да кажемо то и тако што ћемо указати на чињеницу да је ово трећи мост који се гради на територији Главног града након онога на Смоковцу и онога на траси будуће југозападне обилазнице“, рекао је градоначелник Вуковић.

Он је подсјетио да су само у посљедњих неколико седмица кренули у изградњу једног булевара вриједног 25 милиона еура, расписали тендере за изградњу четири нова булевара, једног вртића у блоку ВИ и данас овог моста.

Градоначелник Вуковић је исказао захвалност Премијеру и Влади на подршци развојним потребама Главног града: „И упркос бројним изазовима и захтјевима из различитих дјелова наше државе, никада се нисмо осјетили запостављенима у том смислу“.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
   
    
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?