Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић у Котору: Видио сам три аспекта одговорне власти – инвестирање у будућност, успјешну валоризацију културне баштине и бригу о грађанима

„Моја данашња посјета Котору је показала три аспекта одговорне власти: Прво, инвестирање у будућност, у развој, друго, успјешну и квалитетну валоризацију културне баштине града Котора и читавога Залива и треће, бригу о здрављу становништва и о његовој сигурности и просперитету“ – оцијенио је вечерас предсједник Владе Душко Марковић након радне посјете Котору.

Реконструисани Дом здравља

Премијер је обишао Дом здравља гдје су управо завршени реконструкција и опремање простора Организационе цјелине изабраних доктора за одрасле, површине 550 м². Реконструисан је и модернизован комплетан простор, набављена савремена опрема и обезбјеђени квалитетнији услови како за рад запослених, тако и за боравак пацијената.

У оквиру инвестиције комплетан простор је опремљен новим мобилијаром и медицинским апаратима. Вриједност инвестиције је око 120.000 €, која је је обезбијеђена дијелом из буџета Фонда за здравствено осигурање, а већим дијелом је обезбиједио Дом здравља Котор, из сопствених средстава.

Подземни пролаз – за сигурност грађана и туриста

Предсједник Владе Душко Марковић и предсједник Општине Котор Жељко Апрцовић отворили су подземни пролаз испод магистралног пута Котор – Херцег Нови вриједан више од 1.600.000 еура. Пролаз је опремљен електричним покретним степеницама и посебним лифтовима за особе са инвалидитетом.

Овом инвестицијом регулише се пјешачки саобраћај, који је представљао проблем и онемогућавао континуирано одвијање колског и пјешачког саобраћаја у ужем градском подручју, посебно у љетњим мјесецима када је због доласка великог броја крузера, предметна локација додатно оптерећена туристима са крузера који желе остварити ближи контакт са Старим градом и његовим знаменитостима.

Рестаурација зграде Затвора у Старом граду Котору

Задовољство је премијер исказао обиласком зграде Старог затвора која се реконструише у креативни хаб са резиденцијалним капацитетима. У овом простору ће након изведених радова и опремања постојати капацитети за боравак умјетника (једнокреветни и двокреветни апартмани), рад умјетника (атеље и студио, у зависности од области), организацију радионица, семинара и конференција, као и кафе бар са кухињом. Дио простора ће бити уступљен на коришћење локалним умјетницима и креативним предузетницима.

Укупна вриједност одобреног пројекта је 4.281.675,26 €, а буџет Министарства културе, као главног партнера, износи 1.271.336,81€, а национално кофинансирање из сопственог буџета 190.700,53 €.

Отворен нови хотел „Блуе Котор Баy“ са пет звјездица

Предсједник Владе је отворио и реконструисани хотел Блуе Котор Баy који је настао на мјесту некадашњег Хотела Врмац.

Премиум ризорт и здравствени комплекс са пет звјездица у склопу Института „Врмац“, у власништву је предузећа „Кролбаy“. Инвестиционо-развојни фонд је финансирао овај пројекат 7.000.000 €. Комплетна реконструкција објекта урађена је за само осам мјесеци.

Објекат ће радити током цијеле године, а предвиђен је као хотел за старије од 16 година. Капацитет хотела је 106 смјештајних јединица са 216 лежаја.

Објекат има спа и wеллнесс, властиту плажу и ресторан на плажи. Отварање здравственог центра се планира на јесен.

Доста су грађани Котора били таоци неодговорне политике

Премијер Душко Марковић је закључио на крају посјете да су грађани Котора нажалост у претходном периоду били жртва једне неодговорне политике. „Али данас видимо да је Котор град у којем се ради, у којем се има визија о будућности и који се развија. Потврда томе су и више од 10,5 милиона еура вриједни објекти – завршени или у раду – које сам данас обишао“ – казао је предсједник Владе Душко Марковић на крају радне посјете Котору.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?