Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио амбасадора Вебера: Интерес ЦГ је да за вријеме њемачког предсједавања ЕУ интензивира процес приступних преговора

Предсједник Владе Душко Марковић примио је амбасадора СР Њемачке Роберта Хајнриха Вебера који је премијеру представио приоритете њемачког предсједавања Савјетом Европске уније.

Саговорници су се сагласили да већина од шест приоритета њемачког предсједавања Европском унијом не односи само на државе чланице и да Црна Гора као водећи кандидат за чланство у Унији већ спроводи низ активности компатибилних са политиком Европске уније. Наглашено је да је политика наше земље у суочавању са пандемијом била усклађена са политиком Европске уније што је констатовано у Бриселу.

Премијер је честитао амбасадору на преузимању предсједавања Унијом оцијенивши да се то догађа у правом тренутку за Европу и оцијенио да су лидерство Њемачке и приоритети њемачког предсједавања актуелни и потребни Европи и то сада. „Вјерујем да ће и Црна Гора бити у прилици да користи европска средства за опоравак наше економије“ – казао је премијер Душко Марковић.

Говорећи о нашем процесу приступа Унији предсједник Владе је казао да је интерес Црне Горе да за вријеме њемачког предсједавања интензивира процес затварања преговарачких поглавља почевши од неколико поглавља за која већ имамо интерну спремност. „Знам да је важно испуњавање привремених мјерила за поглавља 23 и 24, како бисмо добили завршна. Бићемо фокусирани на то, активираћемо све своје потенцијале. Приоритет ће бити и адресирање слабости правосудног система и оснаживање борбе против корупције“ – казао је предсједник Владе.

Предсједник Владе је захвалио Њемачкој на досадашњој подршци, нарочито приликом недавног отварања посљедњег преговарачког поглавља и истакао спремност наше земље на интензивне контакте са Њемачком са циљем даљег унапређења нашег процеса европске интеграције. „Спремни смо на квалитетан контакт са њемачком Савезном Владом, Парламентом, Привредном комором, приватним сектором… Желимо да искористимо сваку прилику за нашу земљу“ – казао је у разговору са амбасадором СР Њемачке предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?