Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

НКТ поводом захтјева угоститеља са Сјевера: Здравље је најважнији приоритет

Поводом сугестија и јавних иступа појединих угоститеља из општина Сјеверног региона о потреби ублажавања епидемиолошких мјера подсјећамо да је здравље грађана први и најважнији приоритет. Инфицирани и обољели грађани не могу допринијети ни економији нити могу бити потрошачи и гости.

Национално координационо тијело разумије власнике објеката у затвореним дјелатностима. И до сада смо мјере доносили са високим сензитивитетом према потребама црногорске привреде и предузетника. Тако ће бити и убудуће.

НКТ ће у недјељу одржати сједницу на којој ће размотрити епидемиолошку ситуацију и у складу са тим захтјеве угоститеља из општина Сјеверног региона.

Подсјећамо да ће сви запослени у овим објектима добити пуни износ минималне зараде и уплаћене све порезе и доприносе.

Надлежне инспекције задужене су да одлучно обезбиједе поштовање услова под којима се може обављати дјелатност. Контрола ће бити усмјерена на правна лица и одговорна лица у правном лицу. Казне за непоштовање мјера ће бити високе.

НАЦИОНАЛНО КООРДИНАЦИОНО ТИЈЕЛО ЗА ЗАРАЗНЕ БОЛЕСТИ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?