Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Почела изградња вртића на Гукама, вриједног милион еура

Објављено: 28.07.2020. 21:43 Аутор: УПРАВА ЈАВНИХ РАДОВА И ОПШТИНА ПЉЕВЉА
У Пљевљима је данас и званично почела градња новог вртића у насељу Гуке, вриједног око милион еура, капацитета за 70-ро дјеце. Вртић површине 500 метара квадратних финансира Влада Црне Горе, кроз кредитни аранжман са Развојном банком Савјета Европе.

Камен темељац за изградњу вртића, која ће обухватити и опремање, положили су директор Управе јавних радова, Решад Нудоџић, и предсједник Општине Пљевља, Игор Голубовић, а рок за завршетак радова је 12 мјесеци.

Директор Управе јавних радова Решад Нухоџић изразио је задовољство што је објекат вртића на Гукама препознат као значајан капитални пројекат, који финансира Влада Црне Горе.

“Реализацијом пројекта ће се створити бољи услови за боравак дјеце, осигурати нова радна мјеста и обезбиједити квалитетнији услови за рад запослених. Управа јавних радова је спровела поступак јавних набавки и дошла до одговорног извођача - доо „Техноградња“ из Пљеваља и већ данас могу рећи, да ће за годину дана овај објекат бити отворен за око 70 малишана“, казао је Нудоџић и подсјетио да је у Црној Гори захваљујући сарадњи и аранжману Владе Црне Горе и Развојне банке Савјета Европе у протеклом периоду изграђено седам вртића укупне вриједности око 13 милиона еура, као и да су закључени уговори за изградњу још три вртића укупне вриједности 4,5 милиона еура, а у току су припреме техничке документације за изградњу других објеката овакве намјене у Црној Гори.

„Оно што са поносом могу данас да кажем јесте да је изградња овог вртића на Гукама доказ посвећености и истрајању Владе Црне Горе у унапређењу образовног система Црне Горе“, закључио је директор Управе јавних радова.

„Велико ми је задовољство што сам у име Општине Пљевља дио догађаја који нашем послу даје посебан смисао, а то је управо почетак радова који обиљеживамо полагањем камена темељца објекта у коме ће пљеваљска дјеца, а прије свега мјештани Мјесне заједнице Гуке и оближњих насеља за годину дана добити нову установу предшколског карактера. Данас смо послије више од 40 година свједоци изградње новог вртића у Пљевљима, који ће према пројекту бити једна од најсавременијих предшколских установа у Црној Гори“, саопштио је у свом обраћању предсједник Општине Пљевља.

Голубовић је истакао да је Општина Пљевља уступила Министарству просвјете грађевинско, о трошку Општине комунално опремљено земљиште, површине 1.700 метара квадратних, чиме је, како је нагласио, показала да је одличан партнер Влади Црне Горе у свим пројектима који се тичу унапређења квалитета живота у нашем граду.

„Одговоран однос Владе Црне Горе према сјеверном региону наше државе, потврђује се кроз овакав и сличне пројекте. Желим посебно нагласити да су у претходном периоду у Пљевљима реконструисане скоро све основне школе, Средња стручна школа. Сигуран сам да ће у наредном периоду то бити случај и са Гимназијом „Танасије Пејатовић“, а све у циљу обезбјеђивања оптималних услова за боравак ђака и професора,али и ради подизања квалитета наставе и садржаја које школе могу да пруже ђацима“, казао је Голубовић.

Он је најавио и скорију изградњу спортског игралишта са тартан подлогому насељу Гаговића имање, коју Општина Пљевља реализује у сарадњи са Министарством спорта, као и улагања пљеваљске локалне управе у изградњу потпуно нових и одржавање старих дјечијих игралишта на више локација у граду - у парку Стражица, насељима Злодо, Потрлица и на игралишту Павина њива.

У објекту вртића на Гукама биће изграђена и по најсавременијим стандардима организована кухиња, која ће као централна задовољити потребе на нивоу комплетне ЈУ „Еко бајка“ у Пљевљима, а на овај начин ће се са ове централне локације припремати храна за преко 400 пљеваљских малишана.

УПРАВА ЈАВНИХ РАДОВА И ОПШТИНА ПЉЕВЉА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?