Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић и амбасадорка Кемп: Подршка евроатлантској визији која доприноси безбједности и стабилности

Предсједник Владе Душко Марковић примио је у опроштајну посјету британску амбасадорку у Подгорици Алисон Кемп и том приликом констатовани су снажни билатерални односи Црне Горе и Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске.

УК ће наставити да подржава евроатлантску визију Црне Горе, јер је, како су се сагласили саговорници, она важна за безбједност и стабилност и у нашој држави и на Западном Балкану.

„Желим да Вам захвалим на свему што сте урадили за јачање билатералних односа Црне Горе и УК. Свеукупна подршка демократизицији и снажењу државе и институција, као и нашим спољнополитичким циљевима, конкретизована кроз велики број различитих пројеката, доказ су пријатељства и посвећености“, казао је премијер Марковић.

Он је додао да је у наредном периоду важно оснажити економску сарадњу и јачати инвестиционе потенцијале, чему би требало да допринесе очекивано потписивање Споразума о партнерству, трговини и сарадњи између УК и Црне Горе. Премијер Марковић сматра да двије земље, као савезнице у оквиру НАТО-а треба да наставе да раде на питањима безбједности и сигурности.

Амбасадорка Кемп је казала да жели да охрабри наставак реформских процеса у Црној Гори, а указала је и на потребу снажније друштвене инклузивности. Она је додала да је УК подржала Црну Гору у борби против ЦОВИД-19, те да даље жели да помогне социо-економски опоравак наше државе.

Похваливши и оцјенивши храбрим Трећи пакет-социо економских мјера, амбасадорка Кемп је позитивним оцијенила унапређење области ИТ и иновација и оцијенила да Амбасада подржава активности УНДП-а у овом дијелу.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?