Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Наставак издашне подршке Владе беранским домаћинима

Ministarstvo pljoprivrede i ruralnog razvoja
Министарство пољопривреде и руралног развоја ће и ове године, у сарадњи са Међународним фондом за развој пољопривреде (ИФАД), инвестирати значајна средства у развој руралне инфраструктуре у општини Беране. Вриједни домаћини и ове године могу очекивати нове километре асфалтираних путева и изградњу нових километара сеоских водовода, са циљем унапређења квалитета живота и услова рада на селу. Бројна пољопривредна газдинства су у претходном периоду повећала обим, квалитет и асортиман своје производње, уз већ евидентно значајно интересовање грађана за повратак својим имањима.

Настављамо пројекат унапређења руралне инфраструктуре који смо започели прије двије године, кроз који је само у општини Беране асфалтирано преко 6км сеоских путева вриједности 350.000€ и урађен водовод у МЗ Загорје вриједности 41.000€. Асфалтирано је укупно 8 дионица путева у 8 МЗ и то: путни правац у МЗ Дапсиће укупне дужине 1.200м, путни правац који спаја МЗ Петњик и МЗ Дапсиће у дужини од 560м, 4 путна правца у МЗ Полица дужине 2.450м (Пођанска мала 600м, Боричићи - Обрадовићи 400м, Бабино - Крушка 400м, село Заграђе 600м и Заграђе - Долина Цикића 450м), путни правац у МЗ Штитари у дужини од 500м у селу Бубање и дионицу од 1.320м која спаја МЗ Загорје и МЗ Петњик.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvojaСа циљем даљег унапређења услова живота и рада у руралном подручју општине Беране, Министарство пољопривреде ће ових дана потписати уговоре за изградњу преко 5км нових асфалтних путева вриједности преко 300.000€, као и изградњу водовода у МЗ Петњик вриједности преко 50.000€. Ове године биће урађено нових 640м у МЗ Дапсиће, село Дапсиће, 400м у МЗ Петњик, двије дионице укупне дужине 1.060м у МЗ Полица, село Заграђе, нове двије дионице у МЗ Штитари укупне дужине 1.040м од којих 540м у селу Бубање и 500м у селу Штитари, као и додатних 1.900м у МЗ Загорје, село Загорје.

Ови инфраструктурни пројекти, уз издашне мјере бесповратне подршке Министарства пољопривреде и руралног развоја вриједним домаћинима и предузетницима, допринијеће даљем развоју пољопривреде и унапређењу квалитета живота у Беранама.

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?