Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Русија и Азербејџан на „зеленој листи“, додатак на зараду запосленима у домовима за старе и ЈУ „Комански мост“

На сједници Националног координационог тијела за заразне болести (НКТ) којом је предсједавао предсједник Милутин Симовић ажурирана је листа држава чији резиденти могу ући у Црну Гору тако што ће резидентима Руске Федерације и Републике Азербејџана бити дозвољен улазак у Црну Гору без додатних услова.

Оперативни штаб за туристичку привреду предложио је НКТ-у, између осталог, да Руска Федерација и Република Азербејџан буду додате на „зелену листу“ држава чији резиденти могу да улазе у Црну Гору без осталих услова, као и да НКТ размотри даљу либерализацију уласка у Црну Гору резидената држава Западног Балкана.

Сагледавајући епидемиолошку ситуацију у државама нашег окружења, и нарочито поузданост и релевантност доступних података, као и потребе наше туристичке привреде и националне интересе Црне Горе, Национално координационо тијело за заразне болести је оцијенило да нема сметњи за либерализацију уласка руских и азербејџанских резидената док је одлука о резидентима држава окружења пролонгирана док ИЈЗ не достави процјену епидемиолошког ризика по Црну Гору по основи либерализације уласка резидената земаља окружења и то за сваку државу појединачно.

Национално координационо тијело за заразне болести је анализирајући дјеловање свих сегмената система нарочито истакло професионалан рад и велико пожртвовање запослених у домовима за старе и ЈУ Завод „Комански мост“. Стога је ресорном министарству препоручено да се запосленима у овим установама додијели за ванредне напоре једнократна материјална накнада.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

ФОТО И ВИДЕО: хттпс://флиц.кр/с/аХсмПНСбQЦ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?